Tenis

Austrijski kvalifikant iznenadio Lucasa Pouillea u drugom kolu Wimbledona

Branimir Korać • srijeda, 04.07.2018.
Austrijski kvalifikant iznenadio Lucasa Pouillea u drugom kolu Wimbledona
Foto: EPA

19. igrač svijeta Lucas Pouille neočekivano je poražen u drugom kolu Wimbledona od austrijskog kvalifikanta Dennisa Novaka koji je slavio u pet setova...

Sedamnaesti nositelj Wimbledona Lucas Pouille oprostio se od turnira u drugom kolu neočekivanim porazom od Dennisa Novaka, 171. igrača svijeta.

Pouille ne briljira na travi, ali je unatoč tome bio favorit protiv Novaka, no Austrijanac je puno bolje koristio svoje prilike i na kraju je zasluženo prošao dalje.

Prva dva seta otišla su dosta glatko na stranu Novaka sa 6:4, 6:2 da bi se nakon toga Pouille uspio vratiti i poravnati na 2-2 u setovima. U trećem setu Novak je propustio dvije meč lopte, Pouille je uzeo set u tie-breaku s 10:8 i činilo se da će nakon toga Francuz posve okrenuti dvoboj na svoju stranu.

Međutim u petom setu nije zadržao taj pozitivan zamah, nakon 2:2 potpuno je pao i izgubio sva četiri gema u završnici petog seta.

Novak je pogodio 15 aseva, iskoristio sedam od deset break prilika i izborio prolaz u treće kolo gdje će igrati protiv Miloša Raonića koji je u tri tie-breaka svladao Johna Millmana.

Wimbledon, drugo kolo:
Miloš Raonić (Kanada, 13) - John Millman (Australija) 7:6(4), 7:6(4), 7:6(4)
Dennis Novak (Austrija, Q) - Lucas Pouille (Francuska, 17) 6:4, 6:2, 6:7(8), 3:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • jurrica04.07.2018. u 19:17
    Na koju foru poraz u pet setova može biti "glatki poraz"???
    jurrica