Hrvatski nogometni kup, 1/16 finala, 26.09.2018, 15:30 h
Sloga Mravince 0:1 Dinamo
Dinamo

Dinamo teškom mukom izbacio Slogu, nakon sumnjivog penala domaći igrač odbio nastaviti igrati

Branimir Korać • srijeda, 26.09.2018.
Dinamo teškom mukom izbacio Slogu, nakon sumnjivog penala domaći igrač odbio nastaviti igrati
Foto: FaH

Dinamo je prošao u osminu finala Kupa, ali do tamo je došao teškom mukom iz kaznenog udarca koji je izazvao toliko bure da je domaći igrač odbio nastaviti s nastupom te je samo čekao izmjenu...

Nije prvi put Dinamu da u Kupu igra daleko ispod očekivanja, mnogi treneri bili su tu bez pravog rješenje, a nije to mimoišlo niti Nenada Bjelicu. Na gostovanju kod Sloge u Mravincima Dinamo je slavio s 1:0 pogotkom s 11 metara u 80. minuti, a taj penal izazvao je burne prosvjede s domaće strane.

Naime lopta je u 16 metara pogodila u ruku Juričića koji je bio pod prekršajem, Kulušića je pokazao na 11 metara unatoč brojnim negodovanjima. Kazneni udarac u pogodak je pretvorio Mario Budimir, a razočarani Juričić nije htio nastaviti igrati već je stao uz aut liniju i tražio zamjenu. Na kraju domaćoj klupi nije preostalo ništa drugo nego ga povući s terena.

Inače Dinamo je dominirao susretom, stvorio je niz prilika, ali realizacija je bila vrlo loša. U prvom dijelu nekoliko opasnih situacija upropastio je Budimir, ali promašaj utakmice pripao je Petkoviću koji je bio potpuno sam pred praznim golom, ali nije glavom poslao loptu u mrežu.

U drugom dijelu Sloga je mogla odmah šokirati Modre, no Katiću lopta bježi i Zagorac spašava Modre.

Blizu pogotka Dinamo je došao 20 minuta prije kraja susreta kada je Ademi sam napravio sve, prošetao se kroz obranu, ali domaćina je spasila vratnica.

Uslijedila je već opisana situacija s kaznenim udarcem iz kojeg je Budimir donio prolaz Dinamu i do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja.

Nenad Bjelica imat će razloga za nezadovoljstvo zbog velike doze nonšalancije u realizaciji koja je na kraju mogla skupo stajati Dinamo.

Hrvatski nogometni kup

1/16 finala

Bednja Beletinec0:3Inter-Zaprešić
Zagorec0:3Osijek
Kurilovec0:2Slaven Belupo
Vukovar '913:5 *Zadar
Sloga Mravince0:1Dinamo
Radnik Križevci0:9Rijeka
Vrapče0:2Hajduk
Jadran Luka Ploče3:1Split
Primorac Biograd0:1Lokomotiva
Sloga (NG)2:4Istra 1961
Krk1:0Cibalia
Slavija Pleternica0:4Jaska Vinogradar
Marsonia3:0Zagreb
Nehaj2:4 **Šibenik
Zelina2:0GOŠK Dubrovnik
Varaždin2:0Međimurje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!