SP 2019. - Skupina D, 4. kolo, 16.01.2019, 20:30 h
Katar 22:23 Švedska
Švedska

Švedska obranom u zadnjoj sekundi ostala stopostotna, Katar s vrlo malim šansama za prolaz

Mihaela Bradovski • srijeda, 16.01.2019.
Švedska obranom u zadnjoj sekundi ostala stopostotna, Katar s vrlo malim šansama za prolaz
Foto: EPA

U posljednjem susretu četvrtog kola skupine D Svjetskog prvenstva Švedska je upisala 23:22 pobjedu protiv Katarana i iako je na vrhu ljestvice sa stopostotnim učinkom, mora pod svaku cijenu ići na pobjedu i u zadnjem kolu protiv Mađarske. Šanse Katarana za hvatanjem trećeg mjesta su simbolične, igra im samo jedan rasplet i to onaj u kojem pobjeđuju u zadnjem kolu Argentinu, a Egipat i Angola igraju neriješeno...

Sve što su ispod očekivane razine prikazali u utakmicama s Angolom i Mađarskom rukometaši azijskog prvaka pokušali su ispraviti protiv favorita skupine, stopostotne Švedske. Bili su nadomak iznenađenju no od dvije obrane u posljednjih pola minute susreta posljednja je bila ona švedskog vratara.

Od samoga starta susret je ubačen u petu brzinu, a posebno je lud bio period od 23. do 25. minute u kojem su Katarani prvo došli do prednosti, a zatim je nakon još jedne obrane Palicke te pogotka Zachrissona iz kontre izgubili. Ipak, iduće minute donijele su i nove promjene na semaforu, no ne i što se jurnjave po terenu tiče.

Sastav Valera Rivere najbolje se od svih dosadašnjih švedskih protivnika prilagodio tom visokom ritmu, odgovorio na isti način, a zahvaljujući Danijelu Šariću i njegovi su suigrači na drugom kraju terena imali priliku na brzinu stići do pogodaka u čemu su u prvih pola sata bili stopostotni.

Švedska je poluvrijeme završila u minusu od jednog pogotka, a u toj je posljednjoj minuti prvog dijela crveni karton zaradio Arnesson te su Katarani puno zadovoljniji mogli otići na odmor.

Youssef Ali u prvih je pola sata zabio četiri zgoditka, a s druge strane najviše za svojim promašajima mogu žaliti Niclas Ekberg (1/4) i Kim Andersson (0/2).

I početkom nastavka švedski su se šuteri mučili s duboko postavljenom obranom Katara i u četvrtoj minuti drugog dijela prvak Azije je otišao na 14:11.

Malo sreće pomoglo je sastavu Kristjana Andressona da se svega nekoliko minuta kasnije vrati u egal, za 14:14 pogodio je Zachrisson, no već njegov idući pokušaj, za preuzimanje vodstva, pročitao je raspoloženi Šarić i ubrzo je Katar ponovno držao +2.

Ipak, desno krilo Švedske iskupilo se sredinom nastavka, šestim svojim pogotkom donio još jedno izjednačenje, odmah potom i vodstvo i igra živaca za navijače oba sastava je kretala prema svom vrhuncu.

I kada se ipak činilo da će odluka o pobjedniku pasti prije posljednje minute, jer imala je skandinavska vrsta tri pogotka prednosti dvije minute prije kraja, na kraju je minimalnu pobjedu morao spašavati njen čuvar mreže.

Susret je završio s 23:22, Nilsson i Zachrisson postigli su svaki po sedam pogodaka, jedan više zabio je Ali, a treba dodati kako su se u oba sastava u listu strijelaca upisivala svega šestorica igrača. Danijel Šarić u konačnici je skupio 13 obrana, jednu više, upravo onu odlučujuću, junak dvoboja Palicka.

SP 2019. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Angola26:33Argentina
Mađarska30:30Egipat
Katar22:23Švedska
1Švedska 5151:111+4010
2Mađarska 5151:138+136
3Egipat 5132:133-15
4Katar 5125:127-24
5Argentina 5119:130-113
6Angola 5121:160-392

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!