Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 25.02.2020, 21:00 h
Napoli
Napoli 1:1 Barcelona
Barcelona

Napoli iskontrolirao Messija, Barcelona ipak nosi remi na uzvrat

Jan Šneler • utorak, 25.02.2020.
Napoli iskontrolirao Messija, Barcelona ipak nosi remi na uzvrat

Iako smo očekivali puno bolji nogomet i daleko više prilika, utakmica Napolija i Barcelone nije pružila ništa posebno te je viđen prilično mršavi remi...

Velika očekivanja često znaju opasno prevariti i razočarati. Nešto slično dogodilo se u prvom susretu osmine finala između Napolija i Barcelone jer smo dobili jako malo od dvije nominalno napadački orijentirane momčadi.

Od samog početka susreta Barcelona je imala uvjerljivo veći posjed lopte. To se uostalom moglo i očekivati te je nakon desetak minuta taj postotak gotovo došao do 90%. Upravo tada, dobru priliku imao je Lionel Messi, ali pucao je s dvadesetak metara malo preko gola.

Napoli - Barcelona Rezultati uživo

Malo kasnije probudio se i Napoli, ali prilike Driesa Mertensa i Josea Callejona, Marc-Andre Ter Stegen lakoćom zaustavlja. Ipak, u 30. minuti niti njemački vratar nije mogao spasiti Katalonce. Pogriješio je Junior Firpo, predao loptu Piotru Zielinskom koji plasira loptu prema Mertensu čiji odmjereni udarac s vrha šesnaesterca pogađa same rašlje.

Belgijac je danas dva puta ušao u povijest Napolija. Ne samo što je postao igrač s najviše nastupa za Napoli u Ligi prvaka (34) već je izjednačio rekord Mareka Hamšika u broju pogodaka (121). Na odmor se otišlo s vodstvom domaćih, a Barcelona se trebala dobrano zapitati što je točno pokazala u prvom dijelu izuzevši posjeda lopte.

Na sreću Barcelone, ali i žalost Napolija, u 54. minuti zbog ozljede igru je morao napustiti Mertens koji ipak nije uspio ostati sam na vrhu liste Napolijevih strijelaca. Tri minute kasnije, Barcelona je uspjela izjednačiti.

Nelson Semedo iskoristio je spavanje domaće obrane zamalo izbjegavši zaleđe. Oštro je uputio loptu u sam peterac gdje je najspretniji bio Antoine Griezmann. Bez obzira na primljeni pogodak, Napoli je nastavio sa solidnim napadima, ali slično kao u prvom dijelu, vratar Barcelone je na mjestu.

Do kraja susreta većih prilika nije bilo i rezultat se nije mijenjao. Ipak, Barcelona nije susret završila u punom sastavu. U 89. minuti Arturo Vidal zaradio je isključenje. Potpuno nepotrebno ušao je u raspravu s Mariom Ruijem i zbog laganog odgurivanja glavom zaradio drugi žuti karton. Problem nastaje jer ga neće biti u uzvratu kao niti Sergija Busquetsa koji je akumulirao kartone.

Dodajmo kako je Ivan Rakitić igrao sve do 56. minute kada ga je zamijenio Arthur. Hrvatski reprezentativac uklopio se u sivilo svoje momčadi i neće po nečemu posebnom pamtiti ovaj susret. Uzvratna utakmica na rasporedu je 18. ožujka na Camp Nou.

Liga prvaka, osmina finala, 1. utakmica:
Napoli - Barcelona 1:1

Napoli - Barcelona Rezultati uživo

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Borussia D.2:1PSG
Atlético Madrid1:0Liverpool
Atalanta4:1Valencia
Tottenham0:1RB Leipzig
Napoli1:1Barcelona
Chelsea0:3Bayern
Lyon1:0Juventus
Real Madrid1:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!