Nogomet

Dortmund u fantastičnoj formi dočekuje Chelsea koji je u fazi rekonstrukcije

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.02.2023.
Dortmund u fantastičnoj formi dočekuje Chelsea koji je u fazi rekonstrukcije
Foto: EPA

Borussia Dortmund i Chelsea čine onaj zvučniji par dana u osmini finala Lige prvaka. Nijemci su u odličnoj formi, ali vrijeme je i da Chelsea počne pobjeđivati...

Gledajući samo formu i rezultate koje Borussia i Chelsea ostvaruju nakon Svjetskog prvenstva, Nijemci su poprilični favoriti. Međutim, londonski klub ima na papiru predobru ekipu da bi se mogao samo tako otpisati. Veliki je posao pred Grahamom Potterom koji hrpu sjajnih individualaca mora posložiti u kvalitetnu momčad.

Borussia je trenutno u odličnom stanju, u 2023. godini bilježi isključivo pobjede, oko kluba vlada pozitiva, u konkurenciju i na travnjak vratio se i Sebastian Haller koji je odmah pokazao da će i nakon teške bolesti biti od velike pomoći.

Chelsea s druge strane još uvijek nije uigran i posložen na travnjaku što i ne čudi s obzirom da su se pojačanja bjesomučno dovodila nakon što je postalo jasno da roster koji je Potter imao na raspolaganju neće biti dovoljan za nešto više. Međutim, ne može se očekivati da će Chelsea odmah proigrati, previše je bilo promjena u momčadi i potrebno je sve nove igrače uklopiti i uigrati.

Individualna kvaliteta je tu i logično je očekivati da će s vremenom izgledati sve bolje. U engleskom Premiershipu još uvijek to nije onako kako bi trebalo biti, ali u Chelseaju su uvjereni da svaka utakmica može biti utakmica preokreta s kojom će krenuti uspon.

Dobar rezultat u Dortmundu bio bi od velikog značaja. Graham Potter je još uvijek bez poraza u Ligi prvaka, a ako upiše pobjedu, postat će prvi engleski trener s pet uzastopnih pobjeda u ovom natjecanju.

U Dortmundu se pouzdaju u formu i veliku podršku s tribina koja je na ovom stadionu uvijek značajna prednost Borussiji.

Što su rekli

Edin Terzić, trener Borussije: "Što se događa tijekom tjedna u domaćem prvenstvu, u ovom se natjecanju ne broji. Krećemo od nule. Želimo testirati naše mogućnosti na visokoj razini u ove dvije utakmice. Znamo da ćemo za prolaz dalje trebati barem jednu pobjedu. Osjećam da moji igrači ne samo da vjeruju u to već i vrlo naporno rade za isto. Teško je sve izanalizirati, popratiti njihove dolaske i tko će točno igrati i zbog toga smo spremni za sve. Gotovo sam siguran da ništa neće biti odlučeno već u ovom susretu već da ćemo svjedočiti dvjema tijesnim utakmicama."

Graham Potter, trener Chelseaja: "Naravno da se i ja naljutim, ipak sam čovjek, ali pazim da se ne uvučem u neke rasprave kroz medije, to mi ne treba. Naravno da su emocije uvijek uključene, ali imam odgovornost i prema Chelseaju, prema sebi i navijačima. To nisu stvari o kojima treba previše razmišljati, imam drugih stvari kojima sa zaokupiran. Sada mi je najvažniji dvoboj protiv Borussije u kojem želimo doći do dobrog rezultata. Napredujemo i želimo to pokazati kroz rezultate."

Mjesto, vrijeme, suci

Dortmund, Signal Iduna Park, 21:00 sat

Sudac: Jesús Gil Manzano (Španjolska)

Nedostaju

Borussia Dortmund: Youssoufa Moukoko (ozljeda)

Chelsea: Armando Broja, N'Golo Kante, Edouard Mendy, Christian Pulišić, Raheem Sterling (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Zanimljivo, Borussia i Chelsea još se nisu susretali. Bit će im ovo prvi međusoban dvoboj u bilo kojem natjecanju.

Prognoza

Iako je Borussia u puno boljoj formi, Chelsea može do remija u Dortmundu i ugodne pozicije uoči uzvrata. Neće biti jednostavno, ali posjeduje iznimnu individualnu kvalitetu.

FOTO: EPA/FOCKE STRANGMANN

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Milan1:0Tottenham
PSG0:1Bayern
Borussia D.1:0Chelsea
Club Brugge0:2Benfica
Eintracht Frankfurt0:2Napoli
Liverpool2:5Real Madrid
Inter1:0Porto
RB Leipzig1:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!