Nogomet

Utakmica kola u sjeni transfera Miereza i Dinamovog ružnog poraza u Pragu

Branimir Korać • nedjelja, 03.09.2023.
Utakmica kola u sjeni transfera Miereza i Dinamovog ružnog poraza u Pragu
Foto: FaH

U posljednjem susretu sedmog kola SuperSport HNL-a Osijek na Opus Areni dočekuje Dinamo. Bit će to prvi dvoboj ovih protivnika od izgradnje novog stadiona i ta europska kulisa trebala bi pomoći da spektakl bude još veći...

Red da upozna Opus Areni stigao je i na Dinamo koji dolazi u za njega neugodnom trenutku. Modri su poraženi u play-offu Europske lige u Pragu 4:1 čime su se oprostili old ovog natjecanja, a još gore od samog rezultata su pristup i nastup u prvom poluvremenu.

Igraj na Osijek - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dinamo je tu izgledao jako loše, kao da je podcijenio Spartu koja je posebno jaka na svom travnjaku. Na Maksimiru u prvoj utakmici priča je bila drugačija i to kao da je zavaralo Dinamo koji je ušao u utakmicu razmišljajući kako je već jednom nogom prošao u sljedeću fazu natjecanja.

Naravno, Česi se nisu s tim složili i održali su hrvatskom predstavniku pravu lekciju. Vremena za plakanje nema, slijedi nova jaka utakmica, ponovno u gostima i ponovno protiv motiviranog protivnika koji također na svom travnjaku izgleda znatno bolje.

Dosta toga se piše i priča uoči ovog dvoboja pa se niti ne skriva kako je Dinamo jako zainteresiran za dovođenje Ramona Miereza. Međutim ono koliko Osječani traže za njega ne poklapa se s onim što je Dinamo spreman platiti. Modri pokušavaju udobrovoljiti Osijek i "pod račun" poslati im još neke igrače, no to zasad nije naišlo na odobravanje.

U svemu tome zagubilo se to kako je Osijek dobro otvorio sezonu dok s druge strane Dinamo već ima neke bodove koje je neočekivano prosuo i ne smije si dopustiti novi kiks. Posebno jer je Hajduk sinoć kiksao i pruža priliku Dinamu da mu se približi.

Međutim i Osijek ima svoju računicu, imao je dobrih utakmica na otvaranju nove sezone te sigurno želi na tom dobrom valu doći do tri boda i u dobrom raspoloženju otići na reprezentativnu stanku.

Što su rekli

Stjepan Tomas, trene Osijeka: "S jedne strane taj poraz je sigurno šok za Dinamo, fizički su se ispraznili, mentalno je to težak udarac iako će sigurno tražiti iskupljenje i okrenuti se prvenstvu. Ne razmišljamo o njima i kakvi će oni biti, već razmišljamo o sebi i kakvi ćemo biti mi. To je najvažnije od svega. Ako budemo pravi, ako uđemo u utakmicu kako spada i ako budemo imali podršku, sinergiju igrača i tribina, onda to može biti dodatni motiv svima nama da odigramo pravu utakmicu. Već smo pokazali da je tako protiv Adane i ja se nadam da će slična utakmica biti i protiv Dinama."

Sergej Jakirović, trener Dinama: "U prvenstvu je svaka utakmica važna. Nema vremena za kukanje. Jednostavno danas je novi dan, Osijek je najvažnija utakmica i moramo se pripremiti. Čeka nas jako dobra momčad, koja puno daje i puno prima te rasprodana Opus Arena. Ako želimo nešto napraviti, moramo biti maksimalni. Jednostavno da bi uhvatili priključak s vrhom tablice moramo razmišljati o pobjedi. Bilo je par udaraca igrača u Pragu, vidjet ćemo tko će biti spreman, tek ćemo u nedjelju znati s kim ćemo krenuti."

Mjesto, vrijeme, sudac

Osijek, Opus Arena, 21:05

Sudac: Mario Zebec

Nedostaju

Osijek: Fiolić, Fućak (ozljede)

Dinamo: Stojković, Kačavenda (ozljede)

Prošli međusobni susret

Prošle sezone Osijek i Dinamo upisali su po jednu pobjedu u međusobnim susretima te dva remija. Posljednji njihov međusobni dvoboj u Gradskom vrtu okončan je 0:0.

Prognoza

Dinamo je kvalitetniji, ali oko njega je vrlo turbulentno i Osijek to u svojoj areni i sa svojim navijačima može iskoristiti. Remi ne bi nikog iznenadio.

FOTO: HINA/ ml

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!