Nogomet

Rudeš i Slaven Belupo u teškim uvjetima u borbi za četvrtfinale SuperSport Hrvatskog kupa

Mihaela Bradovski • utorak, 31.10.2023.
Rudeš i Slaven Belupo u teškim uvjetima u borbi za četvrtfinale SuperSport Hrvatskog kupa
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U borbi za četvrtfinale SuperSport Hrvatskog kupa u prvoligaškom srazu naći će se Rudeš i Slaven Belupo. Rudeš je napokon dočekao priliku za povratak na svoje igralište gdje, za razliku od prvenstva, može igrati kup utakmice...

Kako se čini, Rudeš i Slaven Belupo susrest će se u teškim uvjetima u kojima neće biti nimalo jednostavno igrati. Zagreb je pogodilo nevrijeme, vremenski uvjeti od noćas su teški stigao je i za očekivati da će i travnjak biti jednako težak za igru.

Igraj na Rudeš - Slaven Belupo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako u prvenstvu kao domaćin igra u Kranjčevićevoj, Rudeš će u ovom susretu biti domaćin na svom travnjaku u ŠRC Rudeš gdje je travnjak ipak u lošijem stanju nego onaj u Kranjčevićevoj.

Bit će zanimljivo vidjeti tko će se bolje snaći u takvim uvjetima što će dodatno pojačati neizvjesnost oko ovog dvoboja. I u prošlom izdanju SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa sastali su se isti protivnici i to u Koprivnici u četvrtfinalu gdje je domaćin slavio s 2:0.

Bio je to dvoboj nakon kojeg su iz Rudeša s pravom bili ogorčeni jer su oštećeni te je Slaven golovima u posljednjim minutama susreta slavio s 2:0.

Od tog susreta i jedni i drugi doživjeli su dosta promjena, nisu to one iste momčadi koje su se susrele u tom dvoboju. Međutim jako dobro se poznaju s obzirom da su se ove sezone susrele dva puta u prvenstvu.

U svakom slučaju ovo je na papiru jedan od najizjednačenijih parova, po rejtingu i ligi u kojem nastupaju svakako i jedan od najjačih parova.

Što su rekli

Toni Golem, trener Rudeša: "S obzirom na to da smo prije desetak dana igrali međusobnu utakmicu, jasno je da nepoznanica nema. Siguran sam da će i kolega Ferenčina napraviti neke zamjene, baš kao što ćemo morati i mi, jer nakupilo se umora, ima nešto i ozljeda, pa će priliku dobiti igrači s klupe. Naravno, nama je prioritet ostanak u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi, ali definitivno želimo probati izboriti i ulazak među osam u Kupu."

Marco Boras, branič Slaven Belupa: "Kup je uvijek zanimljiv jer je u jednoj utakmici sve moguće. Znamo da nas čeka teška utakmica protiv protivnika koji se u posljednje vrijeme počeo dizati, što smo i sami vidjeli u prvenstvu prije dva kola. Naš cilj je jasan, želimo proći u 1/4 finala, a svjesni smo da ćemo za prolaz u iduću fazu natjecanja morati biti na našem maksimumu. Idemo u Zagreb po pobjedu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, ŠRC Rudeš, 14:00

Sudac: Patrik Kolarić

Nedostaju

Rudeš: Matej Marković, Rijad Mašala, Andrej Lazarov, Edin Šehić, Brian Oddei

Slaven Belupo: Plana, Caimacov, Štrkalj

Prošli međusobni dvoboj

U prošlom međusobnom dvoboju pogodaka nije bilo. Bio je to dvoboj u Kranjčevićevoj, a iz prvog dijela sezone Slaven ima pobjedu 3:2.

Prognoza

Potpuno otvoren dvoboj, Rudeš se polako diže, igrat će u poznatom okruženju, ali gosti su kvalitetni i motivirani proći dalje u Kupu. Ovo bi moglo biti neizvjesno do samog kraja.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

SuperSport Hrvatski kup

osmina finala

Jadran Luka Ploče0:2Hajduk
Rudeš3:1Slaven Belupo
Karlovac 19190:1Osijek
Oriolik0:8Dinamo
Gorica4:0Radnik Križevci
Vukovar '911:2Lokomotiva
Cibalia1:3Rijeka
Varaždin3:2Istra 1961

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!