Nogomet

Bavarci na novom važnom ispitu, Lazio prijeti u osmini finala Lige prvaka

Mihaela Bradovski • srijeda, 14.02.2024.
Bavarci na novom važnom ispitu, Lazio prijeti u osmini finala Lige prvaka
Foto: EPA

Prvi dvoboj osmine finala Lige prvaka danas će odigrati i Lazio i Bayern. Talijani će pokušati ostvariti što bolji rezultat, ali i Bayern želi što bolju poziciju uoči uzvrata…

Iza Bayerna je nekoliko burnih dana, puno kritika moglo se čuti nakon teškog poraza u gostima kod Bayer Leverkusena koji je slavio s 3:0. Tom pobjedom Bayer je napravio velik korak prema naslovu prvaka Njemačke, a na Bayern i Thomasa Tuchela stavio je veliki pritisak.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sada više nije veliki broj onih koji zazivaju raskid suradnje s Tuchelom već je veliki broj onih koji su uvjereni da će do raskida i doći. To je samo još jedan od razloga zašto je ovaj dvoboj u Rimu bitan za Bavarce, novi poraz mogao bi označiti i novu eru s nekim drugim na klupi.

Lazio je dosta nepredvidljiv, imao profil igrača koji može svakome stvoriti probleme, ali i kod njega je bilo dosta oscilacija. Nakon pet uzastopnih pobjeda na početku godine, uslijedilo je skromnije razdoblje i u posljednja četiri susreta upisao je samo jednu pobjedu i u kod Cagliarija u prošlom prvenstvenom kolu.

Posljednju utakmicu u Europi Lazio je odigrao protiv madridskog Atletica i u tom susretu je upisao poraz 2:0. Nastup kao u tom dvoboju definitivno neće biti dovoljan protiv Bayerna i trebat će bolje izdanje ako misli napraviti išta u Ligi prvaka u nokaut fazi. U skupini je završio na drugom mjestu ispred Feyenoorda i Celtica, no Bayern je ipak razina iznad protivnika s kojima je dosad igrao.

Bayern je s druge strane bio prvi u svojoj skupini i to vrlo uvjerljivo ispred Kopenhagena, Galatasaraya i Manchester Uniteda. U šest odigranih utakmica upisao je pet pobjeda i jedan remi, a jedini koji je ostao neporažen bio je Kopenhagen koji je izvukao 0:0 u Münchenu.

U Münchenu bi bili zadovoljni bilo kakvom pobjedom u Rimu, ali i Lazio treba pobjedu svjestan koliko je teško hvatati nekakav zaostatak na Allianz Areni u Münchenu.

Što su rekli

Maurizio Sarri, trener Lazija: "Igramo susret Lige prvaka protiv apsolutno fantastične momčadi, jedno od najjačih u svijetu. Bit će jako teško, na granici nemogućeg, ali tu je i druga strana priče, mnogi bi željeli biti na našem mjestu. Dobro smo radili, puno smo razgovarali i moramo vratiti igračima radost igranja."

Thomas Tuchel, trener Bayerna: "Ne osjećam povećani pritisak, pritisak koji osjetim je onaj sportski, a on je privilegija. Nakon poraza u Leverkusenu, moramo ostati samokritični i vidjeti gdje smo griješili. Na travnjaku moramo ostati mirni i igrati svoju igru, ništa se tu nije promijenilo."

Mjesto, vrijeme, sudac

Rim, Olimpico, 21:00

Sudac: Francois Letexier (Bedee)

Nedostaju

Lazio: Davide Renzetti (crveni karton)

Bayern: Noel Aseko-Nkili, Tarek Buchman, Kingsley Coman, Alphonso Davies, Serge Gnabry, Konrad Laimer, Gabriel Marušić, Daniel Peretz, Bouna Sarr (ozljede)

Prošli dvoboj

Ovi protivnici sastali su se i prije tri godine također u osmini finala Lige prvaka. Bayern je tada slavio u Rimu s 4:1 pa je bio bolji i u uzvratu s 2:1.

Prognoza

Uloga favorita ide definitivno Bayernu, no morat će bolje nego u Leverkusenu.

FOTO: EPA/GABRIELE MENIS

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

København1:3Manchester City
RB Leipzig0:1Real Madrid
Lazio1:0Bayern
PSG2:0Real Sociedad
Inter1:0Atlético Madrid
PSV Eindhoven1:1Borussia D.
Napoli1:1Barcelona
Porto1:0Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!