Nogomet

PSV dominira u Nizozemskoj, u Ligi prvaka očekuje ga puno teži posao

Mihaela Bradovski • utorak, 20.02.2024.
PSV dominira u Nizozemskoj, u Ligi prvaka očekuje ga puno teži posao
Foto: EPA

Dominantna momčad nizozemskog prvenstva, PSV, u osmini finala Lige prvaka igra protiv dortmundske Borussije. Iako Borussia pamti i bolje trenutke, razina je iznad onog s čim se PSV susreće u prvenstvu…

Svoj prvi susret osmine finala Lige prvaka odigrat će i PSV Eindhoven i dortmundska Borussia. PSV ima čudesnu sezonu u nizozemskom prvenstvu, igrao je dobro i u Ligi prvaka , ali sada ga čeka vrlo neugodan protivnik.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

PSV u Eredivisie ove sezone ima čudesan omjer, u 22 kola upisao je 20 pobjeda i dva remija uz gol razliku čak 70:10. Drugoplasiranom Feyenoordu već sada bježi deset bodova.

Jedini "kiks" mu je ispadanje u KNVB Bekeru gdje je u osmini finala zaustavljen porazom 1:0 kod Feyenoorda. U Ligi prvaka je završio na drugom mjestu u skupini, prvi je bio Arsenal, a iza PSV-a ostali sui Lens i Sevilla.

U ovaj susret PSV ulazi nakon dvije vezane pobjede u prvenstvu, slavio je s 5:1 u gostima kod Volendama dok je za vikend upisao 2:0 pobjedu protiv Heraclesa te u dobrom stanju dočekuje ovaj dvoboj.

Borussiju je tresla kriza i Edin Terzić bio je na izlaznim vratima, međutim momčad se pokrenula i sada je situacija bolja. Imala je niz od čak šest utakmica bez pobjede za kraj 2023. godine, no u 2024. još ne zna za poraz.

U ovom razdoblju odigrala je šest utakmica te ubilježila četiri pobjede i dva remija. Jedan od ta dva remija ostvarila je i za vikend kada je gostovala kod Wolfsburga i odigrala 1:1.

Što su rekli

Peter Bosz, trener PSV-a: "Ovo je protivnik kojeg jako respektiram i želim ga pobijediti. Znamo gdje im možemo naštetiti i na što moramo paziti. Srećom već smo u skupini igrali s momčadima ove razine, a susreti s Arsenalom pokazali su nam da možemo dobro igrati i protiv najboljih momčadi svijeta."

Edin Terzić, trener Borussije: "PSV je vrlo brza momčad, jakog driblinga i stvara puno prilika. Za takvo što morate imati dobar plan, dobre igrače i puno samopouzdanja. Optimist sam, ali i svjestan koliko nas težak posao očekuje."

Mjesto, vrijeme, sudac

Eindhoven, Philips Stadium, 21:00

Sudac: Jovanović (Srbija)

Nedostaju

PSV: Lang (ozljeda)

Borussia: Adeyemi, Haller, Nmecha (ozljede)

Prošli dvoboj

Još 2002. godine susreli su se u skupini Lige prvaka, u Eindhovenu je Borussia slavila s 3:1 dok je susret u Dortmundu završen 1:1.

Prognoza

Teško je ignorirati bolju formu PSV-a ove sezone stoga ima ulogu blagog favorita.

FOTO: EPA/OLAF KRAAK

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

København1:3Manchester City
RB Leipzig0:1Real Madrid
Lazio1:0Bayern
PSG2:0Real Sociedad
Inter1:0Atlético Madrid
PSV Eindhoven1:1Borussia D.
Napoli1:1Barcelona
Porto1:0Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!