Nogomet

Lazio brani prednost, Bayern nasušno treba pobjedu

Petar Jenjić • utorak, 05.03.2024.
Lazio brani prednost, Bayern nasušno treba pobjedu
Foto: EPA

Pred nama su uzvratni dvoboji osmine finala Lige prvaka, a večeras će svoje mjesto među osam najboljih pokušati izboriti Bayern i Lazio. Talijanska momčad slavila je u prvom susretu igranom na Olimpicu i sada će braniti prednost protiv ekipe koja je definitivno u krizi rezultata...

Prvi dvoboji osmine finala Lige prvaka nisu nam ponudili previše uzbuđenja i kao neutralni promatrači vrlo lako smo ih mogli zaboraviti. Sada slijede uzvrati, drama će definitivno biti veća, a samim time se nadamo da ćemo vidjeti puno više pogodaka u mrežama vratara.

Igraj na Bayern - Lazio na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Večeras ćemo saznati prva dva putnika u četvrtfinale najjačeg europskog klupskog natjecanja. Jedna od utakmica igrat će se na Allianz Areni u Münchenu s početkom u 21 sat, a snage će odmjeriti Bayern i Lazio. Dvoboj njemačke i talijanske momčadi sudit će slovenski sudac Slavko Vinčić.

Lazio je odigrao jako dobru utakmicu protiv Bayerna pred svojim navijačima. Iskoristio je igrača više, isključenje Dayota Upamecana, a zatim i dobiven penal za pobjedu od 1:0. Pogodak je postigao Ciro Immobile. Njemački prvak nije odigrao na razini na kojoj to definitivno zna i umije, a u cijelom susretu ostao je bez ijednog udarca u okvir gola.

Ništa bolja situacija nije ni u Bundesligi. Nakon spomenutog dvoboja u Rimu, Bayern je gostovao kod Bochuma i neočekivano izgubio s 3:2. Uslijedila je domaća pobjeda od 2:1 protiv RB Leipziga, da bi u prošlom kolu stigao novi kiks. Na gostovanju kod Freiburga, Bavarci su odigrali 2:2, što je iskoristio neporaženi Bayer Leverkusen i otišao na čak deset bodova prednosti.

Kada na to nadovežemo i poraz od najvećeg ovosezonskog rivala od 3:0, kriza definitivno nagriza svlačionicu njemačkog velikana. Momčad ne izgleda dobro, prvenstvo još nije, ali bi vrlo lako moglo, biti izgubljeno. Kada na to nadodamo i ispadanje iz kupa, Liga prvaka je natjecanje koje bi moglo popraviti dojam.

S druge strane, Lazio je odigrao u skladu sa svojim mogućnostima i nije dopustio protivniku previše. Četiri utakmice odigrao je nakon toga u Serie A, ali upisao je čak tri poraza. Izgubio je na domaćem terenu prvo od Bologne (1:2), zatim u gostima kod Fiorentine (2:1) te na koncu kod kuće od Milana (0:1). Jedino je uspio slaviti u Torinu kod istoimenog domaćina s 2:0.

To mu je dovoljno tek za deveto mjesto na ljestvici, a šestoplasirana Atalanta već mu bježi šest bodova. Europske pozicije praktički su izgubljene pa bi, kao i Bayernu, prolazak u četvrtfinale Lige prvaka sigurno barem malo popravio dojam i ublažio gorku sezonu u domaćim natjecanjima.

Što su rekli

Thomas Tuchel, trener Bayerna: "Situacija je vrlo jasna i da bismo odigrali u najboljem izdanju, moramo osjetiti pritisak. To je nužno kako bi imali izvanrednu izvedbu. Znamo da moramo pobijediti protiv vrlo organizirane momčadi koju vodi Maurizio Sarri. Nadam se da će nas navijači i domaća atmosfera pogurati kako bismo ostvarili naš cilj; pobjeda od dva razlike."

Maurizio Sarri, trener Lazija: "Nema laganog puta za kvalificirati se dalje. Bayern ima nemjerljivu kvalitetu i zabija golove s velikom lakoćom, tako da ćemo se morati boriti i umirati u obrani, ali isto tako imati i hrabrosti napasti i povrijediti. Ne možemo se braniti 100 minuta. Moramo bit hrabri i odlučni, svjesni smo da će biti jako teško."

Mjesto, vrijeme, suci

Allianz Arena, München, 21:00

Sudac: Slavko Vinčić (Slovenija)

Nedostaju

Bayern: Upamecano (crveni karton), Boey, Coman, Mazraoui, Sarr (ozljede), Sane, Gnabry (pod upitnikom)

Lazio: Rovella, Patric (ozljede)

Zadnji susret

Jedan pogodak bio je dovoljan Laziju na Olimpicu kako bi došao do pobjede protiv Bavaraca.

Prognoza

Lazio će se i večeras postaviti jako čvrsto i vjerujemo da bi trebao izdržati većinu naleta Bayerna. Manji broj golova čini se kao najizglednija prognoza.

FOTO: EPA/ANGELO CARCONI

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Real Sociedad1:2PSG
Bayern3:0Lazio
Manchester City3:1København
Real Madrid1:1RB Leipzig
Barcelona3:1Napoli
Arsenal4:2 **Porto
Atlético Madrid3:2 **Inter
Borussia D.2:0PSV Eindhoven

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!