Nogomet

Manchester City završava posao protiv Kopenhagena i potvrđuje mjesto u četvrtfinalu

Mihaela Bradovski • srijeda, 06.03.2024.
Manchester City završava posao protiv Kopenhagena i potvrđuje mjesto u četvrtfinalu
Foto: EPA

Danas ćemo saznati još dva sudionika četvrtfinala Lige prvaka. Jučer su se tamo plasirali Bayern i PSG, danas su u akciji Real Madrid i Leipzig te Manchester City i Kopenhagen…

Odmah nakon ždrijeba parova osmine finala Lige prvaka, jedan par se isticao - Manchester City - Kopenhagen. Isticao se po ulozi Manchester Cityja kao daleko najvećeg favorita između svih parova osmine finala.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Takvo što je i potvrđeno na terenu, City je mirno i rutinski slavio već u Kopenhagenu gdje je bio bolji od domaćina s 3:1. Prednost je to koju Guardiolina momčad ne bi smjela ispustiti. Kvaliteta je višestruko na njenoj strani, može igrati bez pritiska s obzirom na odrađen posao u prvom susretu i uz sve to igra na domaćem terenu.

Cityjeve ambicije su jasne, osvojiti sve trofeje u preostalim natjecanjima u kojima se nalazi, uključujući naravno i Ligu prvaka. U skupini je bio vrlo uvjerljiv, a dobro je ušao i u nokaut fazu.

Već prvi susret rekao je puno o odnosu snaga ovih protivnika. Dovoljno je pogledati statistiku, omjer posjeda bio je 75:25 na stranu Cityja, Manchester je imao 26 udaraca na gol od čega čak 12 u okvir gola, a Kopenhagen je imao tek četiri udarca na gol, jedan u okvir.

U Manchesteru se mogu očekivati slične brojke iako će u sastavu Cityja biti promjena. Svjestan je i Guardiola da će teško Kopenhagen zaprijetiti nekim preokretom i da puno toga važe ba stranu njegove momčadi.

U posljednjih 19 susreta City je upisao čak 17 pobjeda i samo dva remija, a Kopenhagen je u posljednja četiri susreta dva puta poražen i dva puta je slavio.

Što su rekli

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja: "Kopenhagen je jako dobro organizirana i kompaktna momčad. U prvoj utakmici bili smo stvarno jako dobri, znamo što se dogodilo Manchester Unitedu i Galatasarayu i to želimo izbjeći. Nadam se da možemo bezbolno proći dalje, ali imamo veliki respekt prema Kopenhagenu."

Jacob Neestrup, trener Kopenhagena: "Znamo da smo u zaostatku i da igramo kod najbolje momčadi svijeta stoga je pred nama gotovo nemoguća misija. Igrali smo protiv tri jako dobre momčadi u skupini, ali sve te momčadi osjetile bi veliku razliku u susretima sa Cityjem."

Mjesto, vrijeme, sudac

Manchester, Etihad, 21:00

Sudac Eskas (Norveška)

Nedostaju

Manchester City: Grealish (ozljeda)

Kopenhagen: Claesson, Falk, Goncalves, Hočolava, Lerager, Sander (ozljede)

Prošli dvoboj

Prvi susret u Kopenhagenu okončan je pobjedom Cityja 3:1. Već u desetoj minuti Kevin de Bruyne pogodio je za vodstvo gostiju da bi u 34. Mattsson izjednačio. Ipak, golovima Bernarda Silve i Phila Fodena gosti su slavili 3:1.

Prognoza

City bi trebao glatko slaviti i u drugom susretu, sve je na njegovoj strani.

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Real Sociedad1:2PSG
Bayern3:0Lazio
Manchester City3:1København
Real Madrid1:1RB Leipzig
Barcelona3:1Napoli
Arsenal4:2 **Porto
Atlético Madrid3:2 **Inter
Borussia D.2:0PSV Eindhoven

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!