Nogomet

Rudeš prvi put u povijesti utakmicu najvišeg ranga igra na svom travnjaku

Mihaela Bradovski • petak, 05.04.2024.
Rudeš prvi put u povijesti utakmicu najvišeg ranga igra na svom travnjaku
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

Posljednjeplasirani Rudeš na svom travnjaku dočekuje Osijek koji treba bodove u borbi za četvrto mjesto na ljestvici koje trenutno drži Lokomotiva.

Moglo bi biti zanimljivo danas u Rudešu. Istoimeni domaćin odigrat će prvu utakmicu u svojoj povijesti u najvišem razredu hrvatskog nogometa na svom travnjaku u Rudešu.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rudeš je dosad domaće utakmice igrao u Kranjčevićevoj i upravo to su isticali kao jedan od glavnih razloga vrlo skromnog bodovnog učinka ove sezone. Igranje u Kranjčevićevoj za Rudeš je poput gostovanja te će pokušati u narednim kolima pokazati koliko mu znači igranje na svom travnjaku.

Osijek je već imao problema s Rudešom i to u Kranjčevićevoj, tada je hodao po rubu poraza, ali se čudesno izvukao zahvaljujući Miji Caktašu.

Sa zanimanjem se očekuje ovaj dvoboj, travnjak Rudeša, prema pričama Željka Sopića, je u boljem stanju nego travnjak u Kranjčevićevoj te će i jedni i drugi moći razviti igru.

Rudeš se već oprostio od prvoligaškog statusa i svjestan je kako će sljedeće sezone ponovno igrati u drugom razredu hrvatskog nogometa, ali želi do kraja sezone pokazati da ipak vrijedi više od ovog mizernog bodovnog učinka.

S druge strane Osijek itekako ima za što igrati. On se s Lokomotivom bori za četvrtu poziciju koja vodi u Europu. Trenutno je na samo bod iza Lokosa i ovdje treba pobjedu.

Što su rekli

Davor Mladina, trener Rudeša: "Kod igrača se osjeća ipak posebna atmosfera. Vidjeli su svi da mi na svojim susretima na travnjaku kod sebe u kvartu, posebno reagiramo. I prošle utakmice protiv prvoligaša, u pobjedama Istre 1961 i Slaven Belupo, ali i u SuperSportu Kupu ove sezone protiv lidera prvenstva Rijeke. Znači sve su to utakmice bile dosta dobre i kvalitetne, a protiv momčadi s Kvarnera je tek u završnici utakmice izostao pozitivan rezultat. To nam je velika prednost, jer budimo realni mi smo cijelu sezonu do sada igrali u "podstanarstvu" na Kranjčevićevoj i ja se nadam da ćemo pred našim navijačima izaći bolji i goropadniji nego na Trešnjevci. Nadam se da će biti tako i da će nam navijači, koji su kod nas "grlatiji" i bliže nama u većoj brojci. Mi ćemo dati sve od sebe da im se odužimo na terenu."

Domagoj Bukvić, igrač Osijeka: "Puno se lakše diše nakon što smo osvojili bodove u Koprivnici i napokon pobijedili na gostovanju. Kod Rudeša nas čeka još jedna zahtjevna utakmica jer i oni mogu biti neugodan protivnik. Igramo na njihovom terenu, ali uz sav respekt prema njima, idemo tamo pobijediti. Vidjeli smo prošle polusezone kako to može izgledati kod njih u gostima. Dakle, moramo u utakmicu ući maksimalno ozbiljno od prve minute i tijekom cijelog susreta pokazati da smo nadmoćniji i kvalitetniji te osvojiti sva tri boda. Nadam se da je njihov teren puno bolji nego onaj u Kranjčevićevoj, a mi smo svakako favoriti i to moramo pokazati od samoga početka i na kraju ispuniti očekivanja."

Mjesto, vrijeme, suci

Zagreb, ŠRC Rudeš, 16:30

Sudac: Ante Terzić (Podstrana)

Nedostaju

Rudeš: Latković, Srbljinović

Osijek: Malenica, Barešić, Fućak, Drambajev, Branšteter

Prošli dvoboj

Osijek je u oba susreta na svom travnjaku glatko slavio, bilo je 2:0 i 3:0. U Kranjčevićevoj je bila druga priča. Vodili su domaćini 3:0 golovima Lazarova i Pasaričeka (dva), ali Ramon Mierez i hat-trickom Caktaš, osigurali su preokret.

Prognoza

Puno toga je na strani Osijeka, ali Rudeš će na svom terenu biti opasniji.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!