Liga prvaka - završnica, osmina finala, 16.02.2010, 20:45 h
Milan
Milan 2:3 Manchester United
Manchester United

Video: Veliki korak Crvenih vragova

Ivor Krapac, Ivana Spahija • utorak, 16.02.2010.
Video: Veliki korak Crvenih vragova
Foto: EPA

Iako je Milan rano došao do vodstva, Manchester United je puno sretniji otišao s terena na kraju prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Predvođena dvostrukim strijelcem Wayneom Rooneyem, momčad Sir Alexa Fergusona je na San Siru napravila golem korak prema plasmanu u četvrtfinale...

Peti put zaredom Milan se pokazao gostoljubivim domaćinom u susretima Lige prvaka, Rossoneri su na svom San Siru ugostili Manchester United, koji je ostvario pobjedu rezultatom 3:2 i osigurao nešto mirniji san uoči uzvrata na Old Traffordu. Milan je u ovom dvoboju pokazao dva lica, rano vodstvo ostvareno već u trećoj minuti i dobra igra u prvom dijelu dali su naslutiti kako bi Leonardova momčad mogla iznenaditi Engleze, no sredinom drugog dijela gosti su ubacili u brzinu više i zahvaljujući raspoloženom Wayneu Rooneyju došli do vrijedne pobjede.

Što se same utakmice tiče, nogometaši na travnjaku nisu se pošteno ni zagrijali, a već se tresla mreža Manchester Uniteda. Beckham, koji je utakmicu protiv bivšeg kluba započeo od prve minute, je izveo slobodan udarac, Evra je pokušao raščistiti tu situaciju, ali je loptu prihvatio Ronaldinho i lijepim pogotkom iz voleja s ruba prostora donio je Milanu vrijednu prednost od 1:0.

Tri minute kasnije raspoloženi Ronaldinho bio je u prilici udvostručiti vodstvo Milana nakon odličnog dodavanja Pata, ali je njegov pokušaj zaustavio Van der Sar. Novu priliku za Rossonere propustio je Antonini u 11. minuti susreta, nakon odličnog dodavanja Ronaldinha gađao je malo pokraj gola gostiju. Englezi su vratima Milana prvi put opasnije zaprijetili tek u 19. minuti kada je solidan pokušaj Rooneyja završio pokraj gola.

Milan je potpuno dominirao prvim dijelom susreta, crveno-crni novu su priliku za povećanje vodstva propustili u 28. minuti kada je Evans neutralizirao pokušaj Pata, a tri minute kasnije Huntelaar je volejem pokušao pronaći vrata Manchestera, ali je Evra taj pokušaj odbio u korner. Nizozemac se ponovno iskazao i u 34. minuti, dugom loptom pokušao je iznenaditi Van der Sara, ali je taj udarac završio malo pokraj gola gostiju.

Unatoč dominaciji domaćina, nogometaši Manchester Uniteda u 36. su minuti uspjeli doći do izjednačujućeg pogotka. Scholes je nakon dodavanja Fletchera vrlo čudnim pogotkom iz srca šesnaesterca iznenadio Didu i poravnao rezultat na 1:1. Unitedov je veznjak potpuno promašio loptu desnom nogom, ona ga je pogodila u lijevu i odsjela u samom donjem desnom kutu. Pet minuta kasnije Ronaldinho se ponovno našao u prilici donijeti novo vodstvo Milanu, ali je solidan pokušaj Brazilca zaustavio Van der Sar.

Po povratku s odmora nastavio se pritisak Milana, u 49. minuti je Favalli dobro uposlio Pata, koji je glavom gađao malo iznad gola Engleza. Tri minute kasnije Pirlo je odličnim pokušajem iz slobodnog udarca iz velike udaljenosti umalo donio Milanu novo vodstvo, ali je loptu uspio izbiti Van der Sar. Sredinom drugog dijela probudili su se i gosti, pokušaj Rooneyja iz 59. minute zaustavila je domaća obrana, a minutu kasnije napadač Uniteda bio je neprecizan i poslao je loptu pokraj gola.

Gostima iz Manchestera nije trebalo dugo da iskoriste mali pad u igri Milana, igrala se 66. minuta kada je Valencia, koji je neposredno prije na terenu zamijenio Nanija, iz daljine potražio vrata Dide, a Rooney je bio najviši u skoku i loptu je glavom zakucao u mrežu Milana za preokret i vodstvo Engleza od 2:1. Rooney je golu Milana ponovno zaprijetio u 73. minuti, no ta je lopta prohujala pokraj vratnice.

Ipak, raspoloženi Rooney tu je "pogrešku" ispravio samo minutu kasnije, pobjegao je obrani Milana i nakon asistencije Fletchera glavom loptu pospremio u mrežu nemoćnog Dide za veliko vodstvo gostiju od 3:1. Domaćini se tada nisu predali, već su u 85. minuti uspjeli doći do drugog pogotka. Ronaldinho je odradio cijeli posao po lijevoj strani obrane gostiju i ubacio za Seedorfa, koji je matirao Van der Sara i smanjio vodstvo Engleza na 3:2, što je ujedno bio i konačni rezultat ovog dvoboja. Milan može žaliti za propuštenim prilikama iz prvog dijela susreta, a Crveni vragovi se zadovoljni vraćaju u Englesku s malom, ali značajnom prednošću pred uzvrat na Old Traffordu.

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2010. u 01:24
    proslo je vrijeme ove generacije milanista...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.02.2010. u 00:23
    nažalost, Milan je danas izgubio utakmicu na način na koji je znao dobivati! previše promašaja, peh i slaba forma Neste nakon ozljede. ali sve u svemu dobra partija, takav od svih otpisani Milan je stvorio Man U-u 10ak dobrih šansi, to ipak znači da ima nekog potencijala. Treba nabavit dobrog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani17.02.2010. u 00:11
    volio bi da Pirlo izvodi slobodnjake za Milan, a i Seedorfa bi prije stavio u igru umjesto Beckhama... Zadivljuje mirnoća Man Utd-a, Milanu je večeras nedostajala... Ne vjerujem u prolaz Milana nakon večeras
    Bogomdani
  • Bogomdani17.02.2010. u 00:08
    Ronaldinho najbolji, Pato slab, slab... Ali ključan je bio Rooney!
    Bogomdani
  • Gomez6916.02.2010. u 23:52
    bile su dobre obadve tekme, ali ovi milanezi su previše toga fulali...
    Gomez69