Liga prvaka - završnica, osmina finala, 09.03.2010, 20:45 h
Fiorentina
Fiorentina 3:2 Bayern
Bayern

Bayern preživio grotlo Firence

Vedran Babić • utorak, 09.03.2010.
Bayern preživio grotlo Firence
Foto: EPA

U zaista dramatičnoj utakmici s dva različita poluvremena Bayern je zahvaljujući većem broju postignutih golova u gostima izborio četvrtfinale Lige prvaka. Fiorentina je nošena bučnom podrškom svoje vojske navijača vodila s 2:0 i 3:1, ali svoj prvi četvrtfinale u povijesti ipak nije uspjela dohvatiti. "Krivci" za to su Mark van Bommel i Arjen Robben, strijelci za Bavarce.

S Ivicom Olićem i Danijelom Pranjićem na klupi te s mnogo problema u obrani zbog kojih su se u početnom sastavu pojavili 17-godišnji David Alaba i četiri godine stariji Holger Badstuber, Bayern je izašao na uzavreli Artemio Franchi u pokušaju obrane prednosti iz prve utakmice.

Fiorentina je očekivano življe startala, ali konkretnu priliku nije uspjela stvoriti. Tek je Juan Manuel Vargas pokušao iz slobodnog udarca, a Alberto Gilardino prizemnim udarcem s vrha kaznenog prostora. I onda, u 28. minuti, erupcija na tribinama - Fiorentina je povela!

Neugodan udarac Marca Marchionnija gostujući vratar Hans - Jörg Butt je uspio ukrotiti, ali nedovoljno dobro. Na odbijenu loptu natrčao je Vargas i iz teškog kuta, hrvajući se s Danielom Van Buytenom, pogodio za 1:0. Do poluvremena je Bayern mogao izjednačiti i staviti se u znatno bolji položaj, no Arjen Robben je u vrlo izglednoj situaciji pucao ravno u domaćeg čuvara mreže Sebastiena Freya.

U prvih 20 minuta drugog poluvremena utakmica se potpuno rasplamsala. Nakon što je Gilardino u 50. minuti iz neposredne blizine propustio veliku priliku (obrana Butta), četiri minute poslije Bavarcima nije bilo spasa. Opet je u središtu bio Gilardino, ali ovoga puta u ulozi asistenta. Sjajno je uposlio Stevana Jovetića koji nije pogriješio u realizaciji.

No, najtrofejniji njemački klub nije se predavao. Samo šest minuta kasnije kapetan Mark van Bommel je odličnu loptu Francka Riberyja pretvorio u pogodak i smanjenje na 2:1. Prema tadašnjem ukupnom rezultatu (3:3) utakmica je bila određena za produžetke, no do njih ipak nije došlo.

U 64. minuti suradnja Gilardino - Jovetić ponovno je urodila plodom za domaćina. Napadački dvojac je odigrao dupli pas, a 20-godišnji Crnogorac je ponovno bio smiren pred Buttom i Fiorentina je povela 3:1. Gromoglasno slavlje firentinskih navijača nije se još ni stišalo, a Bayern je ponovno zabio. Strijelac je bio Robben samo minutu kasnije i taj potez pokazao se kao presudan.

Iako je poslije tog pogotka ukupan rezultat u dvije utakmice bio izjednačen (4:4), dalje su prolazili Nijemci zbog jednog pogotka više postignutog u gostima. Tako je i ostalo jer Fiorentina do kraja susreta više nije stvorila niti jednu smislenu akciju. Slavlje momčadi Louisa van Gaala moglo je početi - Bavarci će po treći put u posljednje četiri godine nastupiti u četvrtfinalu.

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani10.03.2010. u 14:37
    Olić je vratio u život van Gaala, a sad igraju Klose i onaj preplaćeni Gomez.....
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik09.03.2010. u 23:36
    hahaha ma kakav Bayern daj boze da Mancho autra prodje i da dobio u zdrijebu Bayerna da ih zgazi haha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.03.2010. u 23:28
    bayerna je olić vratio u život i u prvenstvu i u ligi prvaka,a sad mora sjedit na klupi da se ribery skuplje proda!nek se srami Louis van Gaal!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.03.2010. u 23:12
    Žao mi je Fiorentine,ali Nijemci su Nijemci,i ti se ne predaju..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.03.2010. u 22:52
    Šteta za viole... Jovetić se razvija u igračinu.
    Obrisan korisnik