Liga prvaka - završnica, osmina finala, 16.03.2010, 20:45 h
Sevilla
Sevilla 1:2 CSKA Moskva
CSKA Moskva

CSKA juri poput Honde

Ante Jukić • utorak, 16.03.2010.
CSKA juri poput Honde
Foto: EPA

U posljednje kolo grupne faze natjecanja Lige prvaka CSKA je ušao s poprilično "klimavim" šansama za prolazak dalje, no kada su već upali među 16 najboljih momčadi Europe, Moskovljani su odlučili produžiti svoju avanturu što je duže moguće. Ruski klub je plasman u četvrtfinale osigurao večerašnjom 2:1 pobjedom u Sevilli, a ključni pogodak početkom drugog poluvremena postigao je Japanac Keisuke Honda...

Nakon 1:1 u prvom susretu, Moskovljani su znali kako će im prolaz dalje trebati barem jedan gol u Sevilli, pa su se tako postavili od samog početka uzvratnog dvoboja. Prvih 20-ak minuta CSKA je bio puno aktivnija momčad na terenu, Rusi su u nekoliko navrata opasno prijetili vratima Palopa, no najveću priliku tog razdoblja ipak smo vidjeli na drugoj strani. U 17. minuti Adriano je volejem odlično "uhvatio" centaršut Navasa, ali Igor Akinfejev uspio je ukrotiti taj pokušaj i sačuvati svoje suigrače od pada u rani rezultatski minus.

Rusi su domaće navijače u Andaluziji umalo šokirali u 34. minuti, a najzaslužniji što je na semaforu i dalje ostalo svijetliti 0:0 bio je Fazio, čiji je start na Hondi došao doslovce u zadnji start, taman kada se ovaj spremio uputiti udarac prema golu iz vrlo izgledne situacije.

No, pokazalo se da je to bila samo odgoda neminovnog, s obzirom da je u 39. minuti Necid konkretizirao vrlo dobru igru gostiju u prvom poluvremenu, proslijedivši u donji kut Palopovih vrata dodavanje Honde. Samo dvije minute kasnije Perotti je iskoristio smušenost obrane gostiju nakon jedne dugačke lopte i vratio stvari na početak, s time da je određena prednost nakon prvog poluvremena ipak bila na strani Moskovljana, pošto je sada svaki sljedeći neriješen rezultat njih vodio u četvrtfinale.

Ta, određena prednost, odjednom je postala ogromnom u 55. minuti, kada je Keisuke Honda asistenciju iz prvog poluvremena začinio pogotkom iz slobodnog udarca za novo vodstvo svoje momčadi, koje je Sevillu gurnulo u vrlo tešku situaciju. Domaćinima su, podsjetimo, u tom trenutku trebala najmanje dva pogotka za prolazak dalje, a do kraja utakmice ostalo je tek nešto više od pola sata igre.

Naravno, gol Honde Sevilli više nije ostavljao nikakvog izbora, tako da su Španjolci u posljednjoj trećini utakmice sve karte bacili u napad. Određenu terensku inicijativu domaćini su uspjeli uspostaviti, no CSKA je djelovao vrlo sigurno, kao momčad koja nipošto iz ruku ne namjerava ispustiti veliku šansu.

Gosti su nešto opasnije živjeli tek u periodu između 70. i 80. minute, ali odlični Akinfejev na vratima, u kombinaciji s nepreciznim napadačima Seville, spriječili su drugo izjednačenje na utakmici i iniciranje prave ludnice u samoj završnici. Ostalo je, dakle, 2:1 za CSKA, koji se plasmanom u četvrtfinale prometnuo u možda i najveće iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka.

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!