Liga prvaka - završnica, osmina finala, 17.02.2010, 20:45 h
Bayern
Bayern 2:1 Fiorentina
Fiorentina

Video: Bayern nepravedno do zaslužene pobjede

Marin Pintur • srijeda, 17.02.2010.
Video: Bayern nepravedno do zaslužene pobjede
Foto: EPA

Bayern je došao do prednosti pred uzvratni dvoboj osmine finala Lige prvaka protiv talijanskog predstavnika Fiorentine. U vrlo uzbudljivoj utakmici Bayern je bio bolji taman za taj jedan pogodak prednosti, međutim ovaj će dvoboj opet ostati upamćen po sucima...

Nizozemski stručnjak Louis van Gaal je dvoboj otvorio bez naših reprezentativaca Ivice Olića i Danijela Pranjića, dok je njegov kolega na klupi Fiorentine bio lišen pomoći Adriana Mutua zbog već poznatog pada na doping kontroli. Pred 66 tisuća gledatelja na Allianz Areni dvoboj je odsudio arbitar koji je obilježio prošlogodišnje polufinale Lige prvaka, Tom Henning Ovrebo.

Obje su momčadi otvoreno krenule u susret. Prvi su bliže pogotku bili gosti, u 10. minuti, nakon jednog nesporazuma vratara Butta i Van Buytena, ali uspjeli su spasiti ispred nadolazećeg Gilardina. Najpolji napadač Viola je dobru priliku imao nekoliko minuta kasnije. Krenuo je sam iskosa prema vratima Bayerna, ali nažalost po Talijane, u najbitnijem se trenutku okliznuo i šansa je otišla u nepovrat. Samo minutu kasnije, branič Fiorentine Per Kroldrup je nakon izvedenog kornera sa samo nekoliko metara, iako iz teške situacije, glavom poslao loptu pored vratiju.

Drugi dio prvog poluvremena je pripao Bayernu, a glavna je uloga pripala raspoloženom Arjenu Robbenu. Nakon što su poluprilike propustili Ribery i Demichelis, Robben je fenomenalno uposlio Thomasa Mullera ispred vrata gostiju, ali se ovaj nije dobro snašao.

Praktički u posljednjoj sekundi prvog dijela, Bavarci su došli do vodstva. Opet je Robben dobro uposlio suigrača, ovog puta Riberyja, kojeg je u kaznenom prostoru gostiju malo odgurnuo Kroldrup. To je Ovrebeu bilo dovoljno da pokaže da i on može dosuditi jedanaesterac, te je Robben bio siguran s bijele točke za vodstvo svoje momčadi.

Očito je Cesare Prandelli dobro motivirao svoje igrače za drugi dio jer su puno bolje otvorili nastavak i vrlo brzo stigli do izjednačenja. U 50. minuti strijelac je bio, pomalo sretno, Danac Kroldrup. Nakon udarca iz kuta, lopta se odbila od Stevana Jovetića i došla do Kroldrupa koji ju je s nekoliko metara pospremio ispod Butta u mrežu. Crnogorski reprezentativac Jovetić je već u sljedećem napadu imao lijepu priliku.

Bayern je ubacio u višu brzinu i bio puno opasniji takmac do kraja utakmice. Opet je Robben u razmaku od samo dvije minute prijetio, u 59. i 60. minuti, međutim nije bio dovoljno precizan. Van Gaal u 65. minuti se odlučuje na promjenu napada. Pod tuš su ranije otišli Muller i Gomez, a u igru su utrčali Klose i Ivica Olić koji je po običaju, bio vrlo aktivan.

Od samog početka je bilo dosta nervoze među igračima obje momčadi, što je kulminiralo u 73. minuti isključenjem veznjaka gostiju Gobbija zbog grubog starta prema Robbenu. Grubosti su se nastavile i u idućih nekoliko minuta kada su požutjeli Marchionni i Klose. Ipak, posljednjih nekoliko minuta utakmice su donijele velika uzbuđenja, i to sve pred golom Fiorentine. U 88.minuti odličnu povratnu loptu Robbena nisu iskoristili Klose i Olić, zasmetali su jedan drugome i lopta je otišla preko gola.

Bayern do pobjede dolazi u 89. minuti vrlo kontroverznim golom. Da budemo precizniji, pogotkom iz velikog zaleđa. Opet je Robben uputio udarac, Frey je kratko odbio do Olića koji glavom dodaje do Klosea kojemu nije bilo teško uputiti loptu u praznu mrežu. Međutim, Klose je bio u očitom zaleđu što očito jedino pomoćni sudac nije primijetio.

Iako pomalo nepravedno, Bayern je bio puno bolji i došao do pobjede, a titula igrača utakmice definitivno pripada Arjenu Robbenu.

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj18.02.2010. u 12:05
    hmmm kak nepravedna pobjeda može bit zaslužena? ono zaleđe je bilo školsko prava sramota. al neka everbe i pomoćnici za nagradu odu pravac južna afrika.
    Mihalj
  • Captain Jack18.02.2010. u 09:29
    Kao prvo,naslov teksta je tragikomičan,kak pobjeda može bit zaslužena ako je napravedna?? I da mi je znat gdje je autor teksta uvidio da je Bayern bio puno bolji kako je napisao u zadnjoj rečenici teksta?? Prvo poluvrijeme do penala nisu ama baš ništ napravili,nikakve akcije.. U drugom poluvremenu... [više na forumu]
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik18.02.2010. u 07:10
    Kauboj je u pravu - u punoj brzini ne možeš biti siguran, i video tehnologija bi pomogla.  Neka treneri i/ili kapetani momčadi imaju pravo na 2 ili 3 protesta za video pregled - i sve će biti u redu.  Snimka se pregleda, ako su u pravu mijenja se odluka suca, ako nisu jedan igrač van na 5... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Kauboj18.02.2010. u 06:31
    Točno, ako je penal, nema puštanja prednosti. A ovo zaleđe na kraju, koje je svakako bilo, se jako dobro vidi - na snimci. Pogledajte to u punoj brzini, vidite kako je Olić u trenutku udarca puno ispred Klosea... a naputak sucima je da ako nisi potpuno i 1000% siguran da je ofsajd, ne diže se... [više na forumu]
    Kauboj
  • Obrisan korisnik18.02.2010. u 00:02
    mislim da u kaznenom prostoru nema prednosti
    Obrisan korisnik