Liga prvaka - završnica, osmina finala, 16.03.2010, 20:45 h
Chelsea
Chelsea 0:1 Inter
Inter

Eto'o potopio nade Chelseaja

Matej Milanović • utorak, 16.03.2010.
Eto'o potopio nade Chelseaja
Foto: EPA

Nakon minimalne pobjede na svojem terenu, milanski Inter je i u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka uzeo puni plijen protiv Chelseaja. Sudar sadašnje i bivše momčadi Josea Mourinha okončan je kako se Portugalac i nadao...

Utakmicu između Chelseaja i Intera odlučio je Samuel Eto'o koji je u gol pretvorio odlično dodavanje Sneijdera. Inter je tako uspio izbaciti Engleze i proći u četvrtfinale nakon tri uzastopna ispadanja u osmini finala.

Chelsea je doma trebao svladati Inter kako bi preokrenuo poraz od 2:1 sa San Sira. Inter je zadnje tri godine ispadao u osmini finala i ovo je bila zlatna prilika da se vrati među najboljih osam. Utakmica je krenula s nervozom i pogreškama s obje strane, no nakon te početne faze oba su sastava počela stvarati prilike.

Vezane vijesti

Polovicom prvog djela Chelsea je stalno napadao, ali nikako nije uspio probiti obranu Intera koja je uspješno vršila pritisak nad Englezima. Dobru priliku je u tim trenucima imao Didier Drogba, no njegov udarac zaustavio je Maicon.

Chelsea je potom nastavio napadati i stvarati prilike. Domaći su se prvo bunili zbog povlačenja od strane Thiaga Motte za kojeg su tražili jedanaesterac, a potom su stvorili nekolicinu šansi. U tim su trenucima ključni za goste bili Walter Samuel, Thiago Motta i Julio Cesar koji su zaustavljali sve što je Chelsea uspio uputiti prema njihovoj mreži i samim time su održali Inter u igri.

Početak drugog poluvremena nastavio se kao i kraj prvog, uz dominaciju domaćih. Drogba i Florent Malouda su pokušali dovesti Chelsea u prednost, no bezuspješno. Kako je susret odmicao tako je Inter počeo preuzimati konce igre. Prilike su se redale pred golom Rossa Turnbulla, no treći vratar sastava iz Londona je izdržavao i uz pomoć Jurija Žirkova koji je jednom prilikom napravio jako bitnu intervenciju u obrani.

Budući da je vremena bilo sve manje, Chelsea se sve više otvarao u potrazi za golom. To se pokazalo kobnim u 78. minuti kada je Samuel Eto'o uspio pogoditi za vodstvo Intera. Wesley Sneijder vidio je da je Eto'o bio gotovo sam budući da je uz njega bio samo jedan obrambeni igrač Chelseaja i odlično ga je uposlio. Kamerunac je primirio loptu i bez većih problema svladao Turnbulla.

Do kraja utakmice Chelsea je pokušao doći do gola. No, prave prilike nije bilo, a i Englezi su bili jako nervozni. Dokaz tome je i crveni karton koji je Drogba dobio zbog udarca Thiagu Motti. Inter je izdržao do kraja s minimalnim vodstvom i zasluženo proslavio povratak u četvrtfinale nakon tri neuspješna pokušaja.

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.03.2010. u 09:08
    da je Vulić (umjesto Ancelotia) trener Chelsea, ovako bi komentirao: ne bih o sucima, ali mi danas nismo smjeli pobijediti...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.03.2010. u 00:20
    Pa evo,sada znamo da će Bayern biti prvak Europe,pošto njihov Kaiser Franz tvrdi da mu ni Barca ni United ne mogu ništa,samo Chelsea,tako da su u Munchenu počeli otvarati šampanjac,a ostali cetvrtfinalisti mole Boga da izbjegnu Bayern,te da barem dodju vidjeti Bernabeu kad vec ne mogu osvojiti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.03.2010. u 23:55
    Forza Inter!!!!!!!!
    Obrisan korisnik