Liga prvaka - završnica, osmina finala, 16.02.2010, 20:45 h
Lyon
Lyon 1:0 Real Madrid
Real Madrid

Video: Jean Makoun usrećio Lyon

Borna Rupnik • utorak, 16.02.2010.
Video: Jean Makoun usrećio Lyon
Foto: EPA

Kamerunski veznjak Jean Makoun bio je strijelac jedinog, pobjedonosnog pogotka u susretu Lyona i Real Madrida. Tako je francuski predstavnik obavio pola posla na putu prema četvrtfinalu Lige prvaka...

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka francuski Lyon stvorio je zalihu od jednog gola prednosti. Na svom je terenu svladao drugoplasiranu momčad španjolskog prvenstva, Real Madrid.

Lyon je u pomalo razočaravajućem prvom poluvremenu bio bliže pogotku. Španjolce je s dosta atraktivnih, ali uglavnom beskorisnih poteza predvodio Cristiano Ronaldo, pri čemu je Real Madrid uspio uputiti tek jedan udarac prema vratima Huga Llorisa. S druge strane, iako su nogometaši Claudea Puela manje imali loptu u nogama, bili su konkretniji i češće pokušavali.

Po dva su puta neprecizni bili Sidney Govou i Lisandro Lopez, glavom je pokušao Jean-Alain Boumsong, ali najbolju je priliku imao Cesar Delgado u 41. minuti. Opalio je volej desnom nogom, Iker Casillas ostao je nemoćan, no zaustavila ga je vratnica. Tako se na odmor otišlo netaknutih mreža i s nadom u bolji nogomet.

I nije se dugo čekalo: samo dvije minute nakon što se krenulo s centra do lopte je došao Jean Makoun, povukao nekoliko koraka i s dvadesetak metara sjajno pogodio gornji lijevi kut Realovog gola. Vrlo brzo pokušao je uzvratiti Kaka, ali je obrana Lyona raščistila situaciju.

Igra se malo razbuktala oko 60. minute, kada je Real Madrid nakratko pritisnuo i prijetio preko Ronalda i Gonzala Higuaina, a poseban je trenutak za prisutne gledatelje bio ulazak Karima Benzeme u igru. Francuski je reprezentativac do prošlog ljeta bio ljubimac Lyonovih navijača, a sada je istrčao u suparničkom dresu.

Domaćini su se do kraja usredotočili na čvrst stav u obrani, uz poneku ofenzivnu akciju. Makounu je udarac za 2:0 Casillas obranio, Lisandro nije dobro pripremio svoje nišanske sprave, a Benzema svojim bivšim suigračima nije uspio zapapriti u 77. minuti.

Zadnju je šansu u trećoj minuti sudačke nadoknade imao Cristiano Ronaldo, ali Lloris je bio spreman. Naposljetku je na semaforu ostala zapisana minimalna i sasvim zaslužena pobjeda Lyona. Zvijezde Manuela Pellegrinija morat će pokazati više ideje žele li vidjeti idući krug Lige prvaka.

Hrvatski stoper Dejan Lovren nije konkurirao za sastav domaće momčadi, dok treba istaknuti da su Marcelo i Xabi Alonso dobili žute kartone zbog kojih neće biti u postavi Real Madrida u uzvratu na Santiago Bernabeu.

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2010. u 11:19
    naravno da Lovren ne može nastupazi u Ligi prvaka,već sam im jučer to napisao no ne žele priznati grešku ili se jednostavno ne informiraju dovoljno
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani17.02.2010. u 00:13
    zar Lovren može nastupati za Lyon u LP s obzirom da će već u istoj sezoni nastupao za Dinamo?
    Bogomdani