Liga prvaka - završnica, osmina finala, 23.02.2010, 20:45 h
Stuttgart
Stuttgart 1:1 Barcelona
Barcelona

Stuttgart zaustavio Barcelonu

Matej Milanović • utorak, 23.02.2010.
Stuttgart zaustavio Barcelonu
Foto: EPA

Igrači Stuttgarta su jako dobrim nastupom zaustavili favoriziranu Barcelonu te su pred svojom publikom došli do rezultata 1:1. Prilika za pobjedu bilo je s obje strane, no u konačnici su jedine golove postigli Cacau za domaće i Ibrahimović za goste...

Barcelona je u Stuttgart došla kao favorit, ali je već sami početak utakmice dao naslutiti da neće biti laka utakmica za Katalonce. Gosti su u prvim minutama držali loptu, ali nisu uspijevali ozbiljnije zaprijetiti. Čak su do prilika dolazili igrači Stuttgarta zbog nedostatka koncentracije u obrani Barcelone.

Od napada Barcelone valja tek izdvojiti prodor Lea Messija koji je individualnom akcijom ušao u šesnaesterac gdje je pao i tražio najstrožu kaznu. Sudac je točno prosudio da prekršaja nije bilo te se igra normalno nastavila. Kako je odmicalo prvo poluvrijeme tako je Stuttgart postajao sve opasniji.

Oko dvadesete minute igre domaći su počeki stiskati te su u nekoliko navrata ubacivanjima s krila bili jako blizu golu. Nakon tih promašenih prilika napokon je stigao i pogodak. U 25. minuti je Timo Gebhart ubacio, a loptu je glavom u mrežu pospremio Cacau za 1:0 Stuttgarta. Krivicu kod pogotka snose Carles Puyol koji nije najbolje pokrio Cacaua i Victor Valdes koji je mogao reagirati bolje.

U idućih pet minuta domaći su nastavili igrati bolje te su imali nekoliko prilika, među kojima jedna odlična prilika za Cacaua koji se našao sam pred Victorom Valdesom, ali nije iskoristio trenutak te je Gerard Piqué izbacio u korner. Par minuta prije toga domaći su tražili i jedanaesterac zbog ruke domaćih u šesnaestercu, no sudac Kuipers je prosudio da nije bilo za najstrožu kaznu.

Jedini bljesak Barcelone pred odlazak u svlačionice ponudio je Messi koji je jako dobro pucao s ruba kaznenog prostora. Ipak, njegov udarac je Jens Lehmann skrenuo u vratnicu i potom ulovio odbijenu loptu. Početne minute nastavka ponudile su, kao i u prvom poluvremenu, inicijativu domaćih.

Ipak, u 52. minuti stigao je gol za 1:1 nakon sjajne akcije gostiju. Loptu koja je stizala s centra Zlatan Ibrahimović je na rubu šesnaesterca glavom dodao Piqueu koji mu ju je vratio, također glavom. Šveđanin se našao sam pred Lehmannom koji mu je obranio prvi udarac, no lopta se ponovno odbila Ibrahimoviću koji nije pogriješio.

Nakon primljenog gola Stuttgart je dobro reagirao pokušavajući doći do gola, no prave prilike je imala Barcelona. Najbolju šansu je imao Ibrahimović koji je u 69. minuti pucao na praktički prazan gol, ali je loptu malo ispred crte skrenuo Cristian Molinaro. Talijan je loptu skrenuo rukom, ali treba reći i da ju je i Ibrahimović prije udarca primirio rukom. Sudac je prosudio da se ništa od toga ne treba suditi te je jednostavno dao korner gostima.

Nekoliko minuta kasnije novu veliku priliku imao je Stuttgart, ali je Victor Valdes tom prilikom bio spreman te je sačuvao rezultat. Do kraja utakmice lopta je uglavnom bila u posjedu Barcelone, no izuzev jednog loše izvedenog slobodnog udarca gostiju, nije više bilo velikih prilika za pogodak.

U konačnici je neodlučeni rezultat najpošteniji ishod ove zanimljive utakmice. Oba sastava su mogli uzeti pobjedu, ali ni jedni ni drugi nisu zaslužili izgubiti. Stuttgart je pokazao da se može ravnopravno boriti s Barcelonom, barem pred svojom publikom, a Barcelona je nakon lošeg prvog poluvremena dobro odigrala nastavak i stigla do pogotka koji im omogućuje nešto mirniji uzvrat nego da su utakmicu izgubili. U uzvratu će Nijemci teško doći do prolaza, posebno ako Barcelona odigra koncentrirano svih 90 minuta. No, ovaj rezultat će Stuttgartu dodatno podići motivaciju i Španjolci će morati odigrati jako dobru utakmicu ako žele spriječiti senzaciju.

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bubici23.02.2010. u 23:31
    E moj Maxwell, za tebe je Čale izmislio nogomet.
    bubici