Nogomet

"Mogao sam zabiti i drugi"

Vedran Babić • srijeda, 24.02.2010.
"Mogao sam zabiti i drugi"
Foto: EPA

Trener Bordeauxa Laurent Blanc zračio je srećom i zadovoljstvom poslije važne pobjede nad Olympiacosom u Pireju od 1:0. Blanc je istaknuo odličnu obranu svoje momčadi, dok je domaći strateg Božidar Bandović dojma kako njegovi igrači nisu zaslužili poraz.

Tvrdu utakmicu u Pireju odlučio je branič gostiju Michaël Ciani, koji je izvrsno reagirao na ubačaj Yoanna Gourcuffa iz slobodnog udarca i pogodio za vodstvo Bordeauxa na samom izmaku prvog poluvremena.

"Mogao sam zabiti i drugi gol, to bi definitivno razriješilo pitanje našeg prolaska u četvrtfinale", rekao je Ciani osvrćući se na sličnu situaciju kao kod pogotka, ali s početka nastavka. "Imali smo problema u drugom dijelu, no svejedno se vraćamo u Francusku s pobjedom, što je sjajno za nas."

Trener Žirondinaca Laurent Blanc ima i te kako puno razloga za zadovoljstvo: "Došli smo ovdje zadržati izglede za prolaz u četvrtfinale, a mi ne samo da smo ih zadržali, nego smo ih i povećali. Sveukupno sam jako zadovoljan izvedbom svoje momčadi. Zabili smo u pravom trenutku i to je nešto što nas mora zadovoljiti."

Proslavljeni reprezentativac Francuske je pohvalio i dobru kolektivnu igru svoje momčadi. "Igrači su dobili nagradu za ono što su napravili, poglavito u obrani. Organizacija nam je bila na visokom nivou."

Jedan od Blancovih "boraca", Marc Planus, je izjavio: "Došli smo ovdje po najmanje jedan pogodak i to smo ostvarili. Pred nama je još 90 minuta, ne smijemo početi slaviti. Bit će teško, no ako zadržimo ozbiljnost u našoj igri, sigurno prolazimo."

Srpski strateg na klupi Olympiacosa, Božidar Bandović, razočaran je konačnim ishodom i propuštenim šansama. "Momci su naporno radili, djelovali su ozbiljno i organizirano. Taktički smo odigrali dobro, ali je rezultat izostao.

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!