Nogomet

"Rezultat dobar, igra ne"

Matej Milanović • srijeda, 24.02.2010.
"Rezultat dobar, igra ne"
Foto: EPA

Nakon prvog susreta Stuttgarta i Barcelone u osmini finala Lige prvaka u njemačkom taboru su uglavnom zadovoljni iako žale zbog gola za kojeg smatraju da se mogao izbjeći. Španjolci su pak svjesni da nisu odigrali dobro i da u uzvratu moraju biti puno bolji kako bi opravdali ulogu favorita...

Christian Gross, trener Stuttgarta, bio je veoma sretan nastupom svojeg sastava. Zadovoljan je rezultatom, iako žali što su primili gol u jednom od tek nekoliko trenutaka u kojima su bili dekoncentrirani u obrani i to u periodu igre u kojem smatra da su morali doći do drugog gola: "Znali smo da će biti teško odigrati dobro s Barcelonom, ali nam je to pošlo za rukom. Obrana je bila čvrsta i dopustili smo im jako malo prilika za gol, dok smo ih mi imali puno. Jedino što me smeta je što su nam zabili gol u trenutku kada smo se loše branili i kada smo trebali doći do drugog pogotka. Sve u svemu mislim da je ovih 1:1 uspjeh. Malo momčadi na svijetu može odigrati neriješeno s njima. Sada se moramo potruditi odraditi maksimalno uzvrat pa što bude."

Cacau, igrač koji je zabio gol za Stuttgart, smatra da je trebao bolje reagirati barem u jednoj prilici u prvom poluvremenu, ali je ipak zadovoljan svojim nastupom i načinom na koji su odigrali njegovi suigrači: "Odigrali smo dobro. U prvom poluvremenu smo imali dvije stopostotne prilike. U jednoj sam ja trebao reagirati bolje, a u drugoj je dobro reagirao Victor Valdes. Šteta je što smo primili gol, ali Barcelona je iskoristila što im se pružilo. Mislim da smo se odlično borili i ponosan sam na momčad."

Jens Lehmann, vratar njemačkog sastava, je pak izrazio nezadovoljstvo zbog konačnog rezultata: "Razočaran sam jer smo mogli pobijediti Barcelonu i ja bih bio veoma zadovoljan da smo ostali bez primljenog pogotka. Ovako će biti puno teže napraviti iznenađenje u uzvratu jer će Barcelona doma vrlo vjerojatno igrati puno bolje."

Što se Barcelone tiče, trener Josep Guardiola nije zadovoljan načinom na koji su njegovi igrači odigrali, iako je zadovoljan s ishodom: "U prvom poluvremenu se nismo dobro postavljali kada bi izgubili loptu. Busquets i Xavi su djelovali izgubljeno. U nastavku je stigao gol Ibrahimovića koji nas je smirio. Rezultat je u konačnici jako dobar, ali način na koji smo došli do njega nije. Ako želimo do naslova to mora izgledati puno bolje."

Strijelac jedinog gostujućeg gola, Zlatan Ibrahimović, iskazao je zadovoljstvo zabijenim pogotkom i rekao kako vjeruje u prolaz: "Ovo je bio važan gol, posebno zato što smo igrali u gostima i što je to važan rezultat za uzvrat. Oni su dobro odigrali prvo poluvrijeme. U nastavku smo mi kontrolirali igru i odigrali smo kako smo trebali. Čekamo domaću utakmicu s puno povjerenja."

Njegov suigrač Andrés Iniesta je pak priznao da nisu briljirali, ali smatra da je rezultat sada na njihovoj strani i da moraju biti zadovoljni postignutim zgoditkom: "Znali smo da će biti teško. Uvijek je teško igrati u Stuttgartu. Nismo odigrali najbolje, ali važno je što smo zabili. Gubili smo loptu u opasnim zonama u prvom dijelu i to smo ispravili u drugih 45 minuta. Rezultat je na našoj strani, ali preostalih 90 minuta trebamo odigrati s maksimalnom koncentracijom."

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.02.2010. u 19:11
    gol Barcelone ne vrijedi jer je bilo zaleđe. stuttgart je pokraden
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.02.2010. u 19:02
    Losa predstava, Stuttgart je odigra dobro dok fizicki nije pao, los protok lopte i (ne) kretanja igraca Barcelone. Tesko ce ipak Stuttgart dalje.
    Obrisan korisnik