Liga prvaka - završnica, osmina finala, 10.03.2010, 20:45 h
Manchester United
Manchester United 4:0 Milan
Milan

Video: Veličanstveni Rooney ispratio Milan

Ivana Spahija • srijeda, 10.03.2010.
Video: Veličanstveni Rooney ispratio Milan
Foto: EPA

Manchester United pokazao je i u uzvratu kako je bolja momčad od Milana. Nakon što su u Milanu slavili 3:2, na Old Traffordu su bili još uvjerljiviji te Talijane ostavili bez četvrtfinala Lige prvaka. Ponovno je čovjek odluke bio sjajni Wayne Rooney koji je bio enigma i za Milanovu obranu...

Nogometaši Manchester Uniteda zasluženo su došli do mjesta u četvrtfinalu Lige prvaka, Crveni vragovi su u uzvratnom susretu na Old Traffordu potpuno potopili Milan i s velikih 4:0 po prvi put u povijesti izbacili Rossonere iz utrke za naslovom prvaka Europe. "Prva violina" engleske momčadi bio je odlični Wayne Rooney, koji je s dva svoja pogotka uzdrmao gostujuće redove, da bi u konačnici Park i Fletcher stavili "točku na i" velikoj pobjedi Manchester Uniteda.

Iako su najavljivali čudo i slavlje na Old Traffordu, crveno-crni nisu uspjeli u svom naumu. Leonardova momčad solidno se držala sredinom prvog dijela, unatoč golemom trudu Ronaldinha, nedostajao je završni udarac gostujućih napadača kojima nije polazilo za rukom otključati vrata Engleza. Crveni vragovi su, s druge strane, odigrali dobru predstavu i zahvaljujući raspoloženom Rooneyu već u prvih 50-ak minuta otklonili su moguća iznenađenja.

Sam početak pripao je domaćinima, koji su već u trećoj minuti zaprijetili vratima Abbiatija. Valencia je dobro proigrao za Rooneyja, koji je s ruba prostora gađao malo pokraj gola gostiju. Tri minute kasnije svoj je udarac iz daljine isprobao i Neville, lopta je završila iznad vratnice. Rossoneri su veliku priliku za pogodak propustili u osmoj minuti kada je, nakon izvedenog slobodnog udarca Pirla, Ronaldinho glavom gađao nekoliko centimetara pokraj gola.

Nade Milana u bilo kakvo čudo na Old Traffordu grubo su srušene već u 13. minuti. Na idealan ubačaj Nevillea odlično je reagirao Rooney i u skoku glavom zakucao loptu u mrežu Abbiatija za vodstvo Manchester Uniteda od 1:0. Nakon tog pogotka igra se malo primirila, gosti su ponovno zaprijetili u 19. minuti kada je Pirlo potražio vrata domaćina, a Van der Sar jedva ukrotio tu loptu.

Igra se do kraja prvog dijela odvijala većinom na sredini terena, uz priličnu dominaciju Crvenih vragova, a iako je Ronaldinho imao nekoliko dobrih prodora prema prostoru domaćina, nije imao koga poslužiti u sredini. Ronaldinho je u 40. minuti pokušao uputiti udarac prema vratima Manchester Uniteda, no njegov je pokušaj s lakoćom neutralizirala domaća obrana. Četiri minute kasnije uzvratili su i domaćini, pokušaj Fletchera iz daljine prohujao je pokraj gola Milana.

Samo otvaranje drugog dijela donijelo je i konačni potop Milana, već u 46. minuti domaćini su došli i do drugog pogotka. Nani je na sredini terena pobjegao Thiagu Silvi i idealno uposlio Rooneyja, koji je nepogrešivo loptu poslao u mrežu nemoćnog Abbiatija za velikih 2:0 Engleza i svoj jubilarni 30. pogodak ove sezone. Rossoneri su bili u velikoj prilici uzvratiti u 54. minuti, Abate je odlično pronašao Huntelaara, koji je ponovno neprecizno gađao iznad gola domaćina.

Na nekoliko nerealiziranih poluprilika gostiju domaćini su uzvratili još jednim pogotkom, i to u 59. minuti susreta. Scholes je odlično pronašao Parka, koji nije imao većih problema matirati Abbiatija za velikih 3:0 Crvenih vragova i potpuni slom Milana na Old Traffordu. U 64. minuti svoj veliki trenutak na "Kazalištu snova" dočekao je i David Beckham, koji je na terenu zamijenio Ambrosinija i zaradio pljesak cijelog stadiona, a minutu kasnije ovacijama je na klupu ispraćen junak Rooney.

Milan je još jednu od prilika za promjenu rezultata propustio u 70. minuti, udarac Flaminija odbio se o Filippa Inzaghija i umalo prevario Van der Sara, no domaći vratar je uspio izbiti tu loptu. Četiri minute kasnije iz daljine je zaprijetio Beckham, ali je i taj udarac ukrotio Van der Sar.

Kada se činilo da će gledatelji na Old Traffordu neće vidjeti više pogodaka, u 88. minuti ukazao se Darren Fletcher, koji je nakon dodavanja Parka prevario gostujućeg vratara za velikih 4:0 Engleza i potpuno poniženje Milana. Posljednji sučev zvižduk prekinuo je agoniju Rossonera na Old Traffordu, a Crveni vragovi počeli su zasluženo slavlje jer s ovakvom igrom zasigurno slove kao jedni od najvećih favorita za naslov prvaka Europe.

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2010. u 08:37
    al' se ronaldo sada grize... hehehe, neka mu je!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2010. u 23:40
    Svaka cast Unitedu,ocekivano,zasluzeno..Rooney samo pokazao da je trnutno nezadrziv,Nani i Valencia haraju po krilima,a Sir Alex ipak premudar za Leonarda..Sad ce United imati i jednog navijaca vise u cetvrtfinalu- RONALDA!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2010. u 23:29
    tttttoooooooooo majstore najaci si
    Obrisan korisnik
  • Mihalj10.03.2010. u 23:29
    što reći nego šampioni. a ronaldo s konja na magarca
    Mihalj
  • Obrisan korisnik10.03.2010. u 22:44
    mančo sampion!!!
    Obrisan korisnik

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Izdvojeno