Liga prvaka - završnica, osmina finala, 23.02.2010, 20:45 h
Olympiakos
Olympiakos 0:1 Bordeaux
Bordeaux

Bordeaux došao, vidio i zabio

Ante Jukić • utorak, 23.02.2010.
Bordeaux došao, vidio i zabio
Foto: EPA

Odlična akcija Gourcuffa i Cianija iz smiraja prvog poluvremena osigurala je Bordeauxu gostujuću pobjedu protiv Olympiacosa, u prvom susretu osmine finala Lige prvaka. Ne treba posebno naglašavati kako domaći poraz stavlja igrače grčkog prvaka u vrlo tešku situaciju uoči uzvratnih 90 minuta...

Nisu Olympiacos i Bordeaux pružili večeras predstavu za pamćenje, no nimalo to neće pokvariti slavlje igrača aktualnog francuskog prvaka, koji iz uvijek "vrućeg" Pireja nose kući velikih 1:0 i ulogu apsolutnog favorita prije uzvratnih 90 minuta.

Prvo poluvrijeme večerašnjeg dvoboja proteklo je u blagoj dominaciji Olympiacosa, čiji će igrači posebno pamtiti dvije situacije. Već na samom startu utakmice, u četvrtoj minuti, Maresca je odlično ubacio pred vrata Carrassa, no Mellbergov udarac glavom nije bio precizan. Pola sata kasnije Grci su napali po istom receptu - ovog puta odličan centaršut "potpisao" je Torosidis, ali svi njegovi suigrači kao da su spavali u kaznenom prostoru gostiju, tako da je ostalo 0:0.

Francuski prvak gotovo je cijelo prvo poluvrijeme diskretno promatrao stidljive pokušaje domaćina, da bi onda, netom prije odlaska na odmor, pokazao kako se to radi. Gourcuff je sjajnim centaršutom pronašao Cianija, koji preciznim udarcem glavom iz neposredne blizine matira Nikopolidisa i baca u očaj navijače Olympiacosa.

Nakon opasne suradnje raspoloženog Gourcuffa i Wendela odmah na startu drugog poluvremena, domaćini su u 57. minuti ponovno zaprijetili glavom. Točnije, učinio je to Maresca na centaršut Raula Brava, a ova prilika bila je ujedno i najbolja Olympiacosa u prvih sat vremena utakmice.

S obzirom da 0:1 definitivno nije rezultat koji bi potpisali uoči prvog sučeva zvižduka, Grci su do kraja nastojali postići barem jedan pogodak, ali čak i kad bi sve napravili dobro, odnekud bi se stvorio Carrasso, koji je s nekoliko odličnih obrana u samoj završnici utakmice izludio domaće igrače, posebno Marescu i Lualuu.

S druge strane, Bordeaux u posljednjih pola sata nije previše gledao prema protivničkom golu, pogodak iz prvog poluvremena u potpunosti je zadovoljio igrače Laurenta Blanca, koji su u 90 pirejskih minuta ostavili dojam kvalitetnije i konkretnije momčadi. Zaista, bilo bi veliko iznenađenje da Olympiacos nakon francuskih 90 minuta proslavi plasman među osam najboljih momčadi ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka.

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!