Nogomet

Može li Pomorac ponovno iznenaditi?

Zoran Zdelar, Ante Jukić • utorak, 11.11.2008.
Može li Pomorac ponovno iznenaditi?

U Žuknici s početkom u 14 sati u četvrtfinalu Hrvatskog kupa sutra će snage odmjeriti nogometaši drugoligaškog Pomorca i vinkovačke Cibalije. Pomorac je u osmini finala iznenadio Varteks, a sada ima priliku to učiniti i u dvoboju s još jednim prvoligašem...

Pomorac je u osmini finala Hrvatskog kupa uspio napraviti mali senzacionalni podvig i izbaciti favoriziranog prvoligaša iz Varaždina, a u Kostreni imaju najozbiljnije namjere sličan podvig napraviti i u srijedu u dvoboju s vinkovačkom Cibalijom, za koju očekivano smatraju da je u vrlo lošoj formi, no ne kaže se uzalud da je ranjeni lav najopasniji.

Za nogometaše Pomorca ova utakmica je iznimno bitna, jer žele li izboriti mjesto u polufinalu Kupa, moraju pred svojom publikom odigrati što bolju utakmicu svjesni da se ovog puta igra i uzvrat koji neće biti nimalo lagan. Ako je trenutno nešto Pomorcu i Cibaliji zajedničko, to je onda niz poraza - obje momčadi su u prilično lošoj formi.

Donedavni prvoligaški nogometaš Damir Milinović trenerski zanat započeo je na otoku Krku u tamošnjem istoimenom klubu, a ubrzo mu se pružila prilika okušati se i u višem rangu natjecanja. Milinovića zasad ne prate rezultati, no uvjeren je kako to ipak neće biti presudno u sutrašnjoj utakmici, a vjeruje da su i Vinkovčani ipak bolji no što imaju rezultate u posljednjih šest utakmica. Trener Pomorca na raspolaganju neće imati tek Bošnjaka, Mohorovića i Radanića.

Nogometaši Cibalije nisu se ni vraćali kući nakon prvenstvenog poraza u Šibeniku. U klubu su odlučili kako je bolje ostati u hrvatskom primorju i u miru se pripremati za dvoboj s Pomorcem. Mir je, doduše, malo poremetila vijest o otkazu Srećku Lušiću, no nije to puno utjecalo na ambicije vinkovačkog prvoligaša. Bez obzira na seriju poraza u kojoj se nebesko-plavi nalaze u posljednje vrijeme, svi u klubu uvjereni su da je Cibalia kvalitetnija momčad od drugoligaša iz Kostrene, tako da se prolaz u polufinale za Vinkovčane nameće kao imperativ.

U odnosu na sastav koji je u nedjelju ponižen na Šubićevcu, gosti će biti ojačani za nekoliko važnih igrača. Tomislav Pavličić je odslužio kaznu zbog tri žuta kartona, a nastupiti bi trebao i Željko Malčić, koji je prvenstveni susret preskočio zbog problema sa zadnjom ložom. Nažalost, zbog ozljede zadobivene u dvoboju s Kwedijem, protiv Pomorca neće igrati Davor Bagarić.

Zbog brojnih problema s ozlijeđenim igračima trener Bruno Buhač nije nam mogao otkriti početnu jedanaestoricu, ali je poručio kako "Cibalia ne bježi od uloge favorita,bez obzira na sastav koji bude istrčao u Kostreni". Inače, Vinkovčani su do četvrtfinala došli zahvaljujući pobjedama nad niželigašima. U 1/16 finala nebesko-plavi su bolji bili od Suhopolja, da bi u sljedećem kolu bez problema apsolvirali gostovanje u Oriovcu.

Hrvatski kup, četvrtfinale: Pomorac - Cibalia 14.00h

Pomorac: Mance - Korić, Kurilić, Švrljuga - Rukavina, Lukačić - Djarmati, Ž. Tomić, Višković - Petrović, Rac.

Cibalia: Burcsa - Milardović, Leutar, Medvid - Mazalović, Husić - Radotić, Pavličić, Matić - Baraban, Malčić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!