Nogomet

Vukojević za pobjedu Dynama

Borna Rupnik • četvrtak, 12.03.2009.
Vukojević za pobjedu Dynama
Foto: EPA

Ognjen Vukojević bio je strijelac pobjedonosnog pogotka za Dynamo protiv Metalista, a dobru je partiju pružio i Mladen Petrić, asistiravši za izjednačujući pogodak HSV-a protiv Galatasaraya. Darijo Srna pognute je glave napustio rusku prijestolnicu...

U ukrajinskom dvoboju osmine finala Kupa Uefe bolju igru Dynama iz Kijeva pogotkom u 54. minuti okrunio je bivši igrač Dinama i hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević. On je nakon udarca iz kuta glavom svladao vratara Metalista Gorjanova. Samo dvije minute poslije Vukojević je zaradio i žuti karton.

Metalist je veliko iznenađenje ovosezonskog izdanja Kupa Uefe, ali je na stadionu Valerija Lobanovskog uspio uputiti tek jedan udarac u okvir kijevskoga gola. Međutim, nema sumnje da će uzvrat u Harkivu biti i više nego uzbudljiv jer Kijevljanima ovih 1:0 ne jamči gotovo ništa.

Vezane vijesti

Gostujući treneri često prije početka dvoboja izjave da je ključno izdržati prvih 20 minuta, ali u Moskvi je vrijedilo obrnuto - Šahtar je na samom početku stisnuo CSKA na njihovu polovicu, no su svi ukrajinski pokušaji prohujali pored vrata. Rusi su ravnotežu uspostavili tek sredinom prvog dijela, no bez rezultatskog učinka sve do početka nastavka, kada Vagner Love realizira kazneni udarac za konačnih, minimalnih 1:0.

Darijo Srna je kao kapetan Šahtara odigrao svih 90 minuta i blistao u otvaranju utakmice, ali kasnije nije uspio doprinijeti boljem rezultatu svog kluba, iako su Ukrajinci pri samom kraju imali nekoliko prilika za izjednačenje.

Martin Jol na teren je izveo sastav u kojemu je bilo mjesta za Mladena Petrića, ali ne i za Ivicu Olića. Ipak, HSV je protiv Galatasaraya bio konkretnija momčad i samo s jednim hrvatskim reprezentativcem, no do prvog su pogotka stigli gosti. Udarac s ruba šesnaesterca Ayhana Akmana iz 33. minute odbija se od vratnice iza leđa Franka Rosta.

HSV je stoga u drugo poluvrijeme krenuo još odlučnije i nagrada je stigla vrlo brzo - Marcell Jansen izvrsno koristi asistenciju glavom Mladena Petrića i zakucava loptu u mrežu za 1:1. Stvari su za domaćine uskoro krenule s dobrog na bolje - zbog prekršaja na Petriću izravni crveni karton zaradio je Emre Asik.

No, brojčana prednost nije urodila plodom, premda je od 70. minute hamburškim travnjakom trčao i Ivica Olić, koji je svoj udarac okušao u dva navrata. Turci se tako u Istanbul vraćaju s vrijednim pogotkom u gostima te će HSV na vrućem gostovanju imati vrlo težak zadatak.

Kup UEFA - Završnica

osmina finala

Dynamo Kijev1:0Metalist Harkiv
CSKA Moskva1:0Šahtar
Hamburger SV1:1Galatasaray
PSG0:0Braga
Werder Bremen1:0Saint-Étienne
Marseille2:1Ajax
Udinese2:0Zenit
Manchester City2:0Aalborg BK
Saint-Étienne2:2Werder Bremen
Ajax2:2 *Marseille
Metalist Harkiv3:2Dynamo Kijev
Šahtar2:0CSKA Moskva
Zenit1:0Udinese
Galatasaray2:3Hamburger SV
Aalborg BK3:4 **Manchester City
Braga0:1PSG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!