Nogomet

Olić potvrdio prolaz HSV-a

Borna Rupnik • četvrtak, 19.03.2009.
Olić potvrdio prolaz HSV-a
Foto: EPA

Ivica Olić nastavlja zabijati i bez pomoći Mladena Petrića. HSV je na vrućem gostovanju u Turskoj izborio četvrtfinale Kupa Uefe, a naš je napadač bio strijelac trećeg, pobjedničkog pogotka svoje momčadi...

Galatasaray je na svoj Ali Sami Yen iz Hamburga donio velikih 1:1, a dodatni je poticaj Turcima stigao u 42. minuti. Jerome Boateng je u kutu kaznenog prostora srušio češkog napadača Milana Baroša, a sudac je pokazao na bijelu točku. Neumoljiv izvođač bio je Harry Kewell.

Kako je prvo poluvrijeme završilo, tako je i drugo počelo. Samo nekoliko minuta nakon što se krenulo s centra, Baroš koristi dodavanje Arde Turana i šalje loptu preko nemoćnog Franka Rosta za naizgled nedostižnih 2:0.

HSV se vratio unutar samo tri minute, u režiji Paula Guerrera. Peruanac je u 57. minuti s ruba šesnaesterca pronašao rašlje Galatasarayevog gola, dok je prvu sljedeću priliku dobrim solo-prodorom pretvorio u 2:2. Iako je Nijemcima i taj remi bio dostatan za prolaz, u strijelce se odlučio upisati i Ivica Olić.

Hrvatskog je reprezentativca u 90. minuti proigrao David Jarolim, a Olić je prebacio Morgana De Sanctisa i upisao već sedmi ovosezonski europski pogodak. U sudačkoj ga je nadoknadi zamijenio Tomas Rincon.

Paris Saint Germain je Bragi uskratio povijesnu priliku da postane jedini osvajač Kupa Uefe koji je u to natjecanje stigao iz Intertoto kupa. Francuzi su nezanimljivih 0:0 iz Pariza u prolaz pretočili pogotkom Guillaumea Hoaraua iz 81. minute. Hoarau je prije odlučujućeg poteza na terenu proveo tek četiri minute, ušavši u igru umjesto Mateje Kežmana.

175 od ukupno 180 minuta ogleda Manchester Cityja i Aalborga Englezi su imali vrlo komfornu situaciju. U prvoj su utakmici slavili rezultatom 2:0 i do pet minuta prije kraja uzvrata držali "nulu" u Aalbrogu. Ali tada na scenu stupa Luton Shelton, koji je nadmudrivši Micaha Richardsa svladao Shaya Givena i doveo Dance u vodstvo.

Na krilima novonastale euforije pao je i drugi zgoditak. U prvoj minuti sudačke nadoknade rukom je u šesnaestercu igrao Chad Evans, a produžetke je preciznim udarcem s 11 metara izborio Michael Jakobsen. U dodatnih pola sata rezultat se nije mijenjao te se moralo pristupiti jedanaestercima.

Junakom je tada postao irski vratar Given, obranivši pokušaje Augustinussena i Sheltona. Manchester City tako se u četvrtfinalu pridružio Werderu, Marseilleu, Dynamu iz Kijeva, Šahtaru, Udineseu, PSG-u i HSV-u. Ždrijeb je sutra u 13:00 sati.

Kup UEFA - Završnica

osmina finala

Dynamo Kijev1:0Metalist Harkiv
CSKA Moskva1:0Šahtar
Hamburger SV1:1Galatasaray
PSG0:0Braga
Werder Bremen1:0Saint-Étienne
Marseille2:1Ajax
Udinese2:0Zenit
Manchester City2:0Aalborg BK
Saint-Étienne2:2Werder Bremen
Ajax2:2 *Marseille
Metalist Harkiv3:2Dynamo Kijev
Šahtar2:0CSKA Moskva
Zenit1:0Udinese
Galatasaray2:3Hamburger SV
Aalborg BK3:4 **Manchester City
Braga0:1PSG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!