Nogomet

Zenit pao u samoj završnici

Borna Rupnik • četvrtak, 12.03.2009.
Zenit pao u samoj završnici
Foto: EPA

Najviše razloga za zadovoljstvo nakon prvih utakmica osmine finala Kupa Uefe imaju nogometaši Udinesea i Manchester Cityja. Oni su jedini osigurali prednost od dva pogotka, a posebno je uzbudljivo bilo u Udinama, gdje je Zenit pao tek u posljednjim minutama...

Braga je na Park Prinčeva došla ne izgubiti i to joj je pošlo za rukom. Sva nastojanja Paris St. Germaina nisu rezultirala pogotkom, premda je Paul Le Guen u drugom poluvremenu u vatru gurnuo i Ludovica Giulyja, Guillaumea Hoaraua te Mateju Kežmana. Portugalci su na svome terenu u prošlome kolu s glatkih 3:0 isprašili Standard iz Liegea te vjerojatno imaju sličnu računicu za uzvrat.

Na travnjak St. Etiennea Werder iz sadržajne utakmice nosi minimalnu prednost. Momčad iz Bremena nije poremetio ni rani izlazak Jensena, a pobjedonosni je pogodak postigao Naldo u 20. minuti susreta nakon pomalo nespretne, ali sretne akcije u kojoj je brazilski stoper petom pronašao svog sunarodnjaka Diega i uspio dobiti povratnu loptu koju šalje pokraj nemoćnog Janota. Jurica Vranješ nije konkurirao za sastav Werdera.

Vezane vijesti

Marseille je na Velodromeu protiv Ajaxa poveo u 19. minuti topovskim udarcem Cheyroua s 25 metara, a francusko je vodstvo udvostručio Niang 14 minuta kasnije. Međutim, veselje domaćih navijača nije dugo trajalo - u 36. minuti Hilton u kaznenom prostoru ruši Eyonga Enoha, a Luis Suarez ne griješi s bijele točke i smanjuje na 2:1.

Nizozemce je na cjedilu još prije odmora ostavio Van der Wiel, kojemu je Ivan Bebek pokazao dva žuta kartona u istoj minuti, ali Olympique nije znao iskoristiti brojčanu nadmoć u drugom dijelu i izboriti se za povoljniji rezultat prije puta u Nizozemsku.

Danski Aalborg ove je sezone već jednom gostovao u Manchesteru i odigrao senzacionalnih 0:0 s Unitedom, ali protiv Cityja nisu bili te sreće. Nogometaši Marka Hughesa u prošlom su se kolu obračunali s Aalborgovim sunarodnjacima iz Kopenhagena, a večeras su u prvih pola sata dva puta ugurali loptu u suparničku mrežu. Strijelci su za vrlo vjerojatno miran uzvrat bili Caicedo i Wright-Phillips.

Ivica Križanac branio je boje Zenita u Udinama od prve do posljednje minute i pritom zaradio žuti karton, a ruska je momčad u ravnopravnoj borbi držala nulu sve do pet minuta prije kraja. Tada Fabio Quagliarella loptu Simonea Pepea šalje pod prečku, a u sedmoj je minuti sudačke nadoknade Antonio Di Natale precizan s 11 metara, nakon što je Širokov napravio prekršaj na Obodu. Nogometaši iz St. Petersburga u Rusiju će se sigurno vratiti izrazito nezadovoljni razvojem događaja na terenu.

Kup UEFA - Završnica

osmina finala

Dynamo Kijev1:0Metalist Harkiv
CSKA Moskva1:0Šahtar
Hamburger SV1:1Galatasaray
PSG0:0Braga
Werder Bremen1:0Saint-Étienne
Marseille2:1Ajax
Udinese2:0Zenit
Manchester City2:0Aalborg BK
Saint-Étienne2:2Werder Bremen
Ajax2:2 *Marseille
Metalist Harkiv3:2Dynamo Kijev
Šahtar2:0CSKA Moskva
Zenit1:0Udinese
Galatasaray2:3Hamburger SV
Aalborg BK3:4 **Manchester City
Braga0:1PSG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!