Nogomet

Werder i Marseille u četvrtfinalu

Marin Vuković • srijeda, 18.03.2009.
Werder i Marseille u četvrtfinalu
Foto: EPA

Prednost od jednog pogotka iz prve utakmice osmine finala Kupa Uefe Werder je bez većih problema zadržao i u uzvratu. Konačnih 2:2 protiv Saint Etiennea bilo je više nego dovoljno za četvrtfinale. Istim rezultatom, ali nakon produžetaka, svoje mjesto među osam osigurao je i Marseille.

Nade Saint-Etiennea da može dostići i prestići minimalnu prednost Werdera iz prve utakmice rasplinule su se poput balona od sapunice nakon samo pola sata igre na stadionu Geoffroy-Guichard. Bundesligaš je poveo već u šestoj minuti, nakon kornera Torstena Fringsa najviši u skoku bio je Sebastian Prödl i pred domaćina postavio nemoguću misiju.

Sve je bilo jasno u 27. minuti nakon ubačaja Mesuta Özila, kojeg je Claudio Pizarro skrenuo u mrežu Jérémieja Janota i već tada praktički poslao Werder u četvrtfinale Kupa Uefe. Saint-Etienne se probudio u nastavku utakmice, u 64. minuti Yohan Benalouane je smanjio na 2:1, a u drugoj minuti sudačke nadoknade Sébastien Grax postavlja konačnih 2:2.

U drugoj večerašnjoj utakmici Ajax je protiv Marseillea nakon regularnih 90 minuta vodio s 2:1 i time izjednačio rezultat iz prve utakmice. Eyong Enoh je nakon 33 minute donio prednost domaćinu, a dvije minute kasnije izjednačio je Mamadou Niang.

Produžetke nizozemskoj momčadi donio je pogodak Miralema Sulejmanija 16 minuta prije kraja utakmice, no u produžetku je pogodak Tyronea Mearsa uništio sve nade Nizozemaca i poslao Marseille u četvrtfinale.

Ajax je utakmicu završio s deset igrača jer je u 120. minuti zbog prekršaja isključen Silva. Dario Cvitanić nije bio u početnom sastavu domaćina, u igru je ušao tek krajem prvog produžetka.

Kup UEFA - Završnica

osmina finala

Dynamo Kijev1:0Metalist Harkiv
CSKA Moskva1:0Šahtar
Hamburger SV1:1Galatasaray
PSG0:0Braga
Werder Bremen1:0Saint-Étienne
Marseille2:1Ajax
Udinese2:0Zenit
Manchester City2:0Aalborg BK
Saint-Étienne2:2Werder Bremen
Ajax2:2 *Marseille
Metalist Harkiv3:2Dynamo Kijev
Šahtar2:0CSKA Moskva
Zenit1:0Udinese
Galatasaray2:3Hamburger SV
Aalborg BK3:4 **Manchester City
Braga0:1PSG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!