Košarka

Cholet upotpunio kvartet

Borna Rupnik • četvrtak, 26.03.2009.
Cholet upotpunio kvartet

Francuski Cholet izborio se za posljednje slobodno mjesto na Final Fouru Eurochallenge kupa. U trećoj, odlučujućoj utakmici četvrtfinala bili su bolji od košarkaša Kijeva, a pobjednika je presudila tek neizvjesna četvrta četvrtina...

Premda su u drugoj utakmici prokockali prednost od čak 18 koševa, igrači Choleta uspjeli su se oporaviti od tog šoka i slavljem nad Kijevom izboriti završni turnir Eurochallenge kupa. Međutim, Kijevljani im nisu nimalo olakšali posao.

Do početka drugog poluvremena nijedna momčad nije imala više od pet pogodaka viška, a tada na krilima trojca Beaubois - Robinson - Braswell Cholet niže 11 uzastopnih koševa bez ukrajinskog odgovora i bježi na 55:48.

Vezane vijesti

No, Kijev se sredinom posljednje dionice vratio u susret, poveo (66:65) i potom - stao. Dvije minute prije isteka vremena semafor je pokazivao 76:71 za domaćine, a posljednji vlak za pobjedu - ili barem produžetak - promašili su Saltovets i Lukašov. Braswell je s linije slobodnih bacanja samo potvrdio konačan ishod.

Najefikasniji igrač na parketu bio je Drozdov (26 koševa i tri skoka), ali slava je pripala uspješnijem - Beaubois je ubacio 24 koša te dodao pet asistencija i dva skoka. Za nadskakane goste Markoišvili je postigao još 15 poena, dok je Pustozvonov sakupio 12 koševa i osam skokova. Robinson je ubilježio 16, a Braswell 13 koševa.

U polufinalnim susretima, koji su na rasporedu 24. travnja, igrat će Cholet protiv Triumfa te Virtus iz Bologne protiv ciparskog Proteasa.

Eurochallenge, završnica

četvrtfinale

Triumf100:102 *Ural Great
Proteas EKA AEL82:72Amsterdam
Telekom Baskets Bonn76:86Virtus Bologna
Cholet68:52BC Kijev
Ural Great65:91Triumf
BC Kijev77:72Cholet
Amsterdam 72:83Proteas EKA AEL
Virtus Bologna106:91Telekom Baskets Bonn
Triumf78:63Ural Great
Cholet80:74BC Kijev

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!