Kup UEFA - Završnica, četvrtfinale, 16.04.2009, 20:45 h
Marseille
Marseille 1:2 Šahtar
Šahtar

Video: Šahtar kompletirao ukrajinsko polufinale

Antonija Pavlić • četvrtak, 16.04.2009.
Video: Šahtar kompletirao ukrajinsko polufinale
Foto: EPA

Najslabiju utakmicu sjajnog četvrtfinalnog dana Kupa UEFA odigrali su u Francuskoj Šahtar našeg reprezentativnog kapetana Darija Srne i Marseille. Odličnu "formu" ukrajinskog nogometa potvrdili su pobjedom nakon kijevskog Dinama i nogometaši Mircea Lucescua, te tako osigurali polufinale sa dva njemačka i dva ukrajinska kluba...

Hrvatsko mnoštvo u polufinalu Kupa UEFA povećao je, očekivano, i s ukrajinskim Šahtarom Darijo Srna, koji je na jugu Francuske odigrao nešto slabiju utakmicu od ostatka četvrtfinale družine, ali je protiv slabog Marseilla ipak uspio upisati novu pobjedu i tako s ukupnim rezultatom 4:1 pokazao da Francuzima nije suđeno protiv ukrajinskih momčadi.

Nakon nešto slabije igre u prvih 25 minuta, u kojoj ni jedna ni druga momčad nije uspjela preuzeti inicijativu i nametnuti svoj ritam, Fernandinho je petominutni Šahtarov mini pritisak pogotkom okrunio u 30. minuti, kada je iz gotovo mrtvog kuta iznenadio vratara Marseillea i loptu u mrežu pospremio kroz bliži kut.

Nešto prije kraja prvog poluvremena, koje i nije baš ponudilo igru na razini četvrtfinala Kupa UEFA, a posebice ostalih večerašnjih susreta, francuska je momčad uspjela poravnati rezultat i nade u preokret održati barem do drugog dijela susreta.

U listu se strijelaca upisao Hatem Ben Arfa, no pobjedu i popravljanje konačne slike donio je Šahtaru ipak Adriano i to u posljednjoj minuti regularnog dijela utakmice.

Kup UEFA - Završnica

četvrtfinale

Šahtar2:0Marseille
PSG0:0Dynamo Kijev
Hamburger SV3:1Manchester City
Werder Bremen3:1Udinese
Dynamo Kijev3:0PSG
Manchester City2:1Hamburger SV
Udinese3:3Werder Bremen
Marseille1:2Šahtar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!