Kup UEFA - Završnica, četvrtfinale, 09.04.2009.
Šahtar
Šahtar 2:0 Marseille
Marseille

Srna kapetanski protiv Marseillea

Petar Plevnik • četvrtak, 09.04.2009.
Srna kapetanski protiv Marseillea
Foto: EPA

Nakon uzbuđenja u Ligi prvaka, red je došao i na prve susrete četvrzavršnice Kupa Uefe. Prvi su na teren večeras u Donjecku izašli nogometaši Šahtara i Olympique Marseillea...

Iako ga očekuje paklenih 90 minuta uzvrata na Velodromu, velik korak prema polufinalu Kupa Uefe napravio je večeras Šahtar. Predvođena kapetanom Darijom Srnom, momčad Mircee Lucescua u Donjecku je s 2:0 svladala Marseille, uz asistenciju i odličnu igru kapetana hrvatske reprezentacije.

Silovito je krenuo Šahtar u susret. Već u drugoj minuti Fernandinho iz odlične situacije puca ravno u Mandanu, a još bolju prigodu dovesti domaćine u vodstvo sedam minuta kasnije imao je još jedan Brazilac, Luiz Adriano, no njegov slab udarac lako kroti Mandana.

Nakon početnih 20-ak minuta dominacije Šahtara, Marseille je uspostavio ravnotežu i u 36. minuti Francuzi su stvorili prvu pravu prigodu, no udarac Nianga iz dobre situacije završava na desnoj vratnici. Kazna za promašaj uslijedila je samo tri minute kasnije kada Srna odlično ubacuje u 16-erac, a lošu reakciju Mandande koristi Hübschmann te bez problema posprema loptu u praznu mrežu za minimalno vodstvo Šahtara na odmoru.

U nastavak susreta Marseille je krenuo puno odlučnije, a kao plod takve igre stigla je odlična prigoda Konea u 56. minuti, no udarac napadača iz Obale Bjelokosti s peta metara odlazi pored gola. Kad se činilo kako je pogodak u mreži Pjatova pitanje trenutka, Šahtar je stigao do drugog pogotka.

Zašto predsjednik Šahtara Rinat Ahmetov suhim zlatom plaća svoje Brazilce pokazala je 65. minuta kada sjajnu akciju Fernandinha, Luiza Adriana i Jadsona, koja je potpuno iz igre izbacila obranu gostiju, Jadson zavšava pogotkom za 2:0!

Do kraja sureta Marseille je mogao i teže straditi, no s nekoliko dobrih intervencija istaknuo se vratar Mandanda i tako ostavio momčadi Erika Geretsa nadu prije uzvrata u Marseilleu.

Kup UEFA - Završnica

četvrtfinale

Šahtar2:0Marseille
PSG0:0Dynamo Kijev
Hamburger SV3:1Manchester City
Werder Bremen3:1Udinese
Dynamo Kijev3:0PSG
Manchester City2:1Hamburger SV
Udinese3:3Werder Bremen
Marseille1:2Šahtar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!