Kup UEFA - Završnica, četvrtfinale, 16.04.2009, 18:30 h
Dynamo Kijev
Dynamo Kijev 3:0 Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain

Video: Vukojević pomogao pogotkom

Antonija Pavlić • četvrtak, 16.04.2009.
Video: Vukojević pomogao pogotkom
Foto: Nikola Movrić

Nakon što smo u protekla dva dana saznali sva četiri polufinalista Lige prvaka, isto će nam na europskim travnjacima danas otkriti osam momčadi u ždrijebu Kupa Uefa. Čast otvaranja večeri ponuđen je Dynamo Kijevu i PSG-u, koji su za razliku od prvog susreta na Parku Prinčeva odigrali veoma dobru i dinamičnu utakmicu u kojoj je prolaz dalje sasvim zasluženo izborila momčad Ognjena Vukojevića i Gorana Sabljića...

Premda se očekivala tvrda i zatvorena uzvratna utakmica četvrtfinala Kupa Uefe između kijevskog Dinama i PSG-a, mnogobrojni su gledatelji na stadionu Valerij Lobanovski u Kijevu mogli vidjeti dva iznimno dinamična i sadržajno dobra poluvremena, u kojima je prolaz među četiri najbolja kluba Kupa Uefe potpuno zasluženo izborio današnji domaćin.

Momčad u kojoj su od prve minute započeli Ognjen Vukojević i Goran Sabljić u prednost je došla već u 4. minuti kada je Ismaël Bangoura nadmudrio Sammyja Traoréa i s 20-ak metara loptu spremio u samu malu mrežicu Landreauovog gola.

Puno odlučniji i snažniji početak domaće momčadi ubrzo je potom rezultirao i novim pogotkom u mreži Parižana, a najzaslužniji je za to sam vratar francuske momčadi koji je jednu svijeću poslanu u svoj šesnaesterac neobjašnjivo odlučio boksati i loptu poslao - u vlastitu mrežu.

Tim je neobjašnjivim potezom francuski čuvar mreže ujedno i uništio sve dobro što je do tog trenutka napravila njegova momčad u pokušaju da preokrene rezultat, a prvenstveno Guillaume Hoarau, koji se do kraja profilirao u najopasnijeg igrača gostujućeg sastava.

Visoko vodstvo u ranom stadiju susreta dalo je Ukrajincima u nastavku i dodatna krila te smo tako mogli vidjeti nekoliko odličnih akcija i udaraca u okvir gola koje su kreirali prije svega Oleksandr Aliev, Artem Milevsky i Ismaël Bangoura.

Najizgledniju priliku za povećanje vodstva propustio je tako u 18. minuti realizirati Milevsky, nakon što mu je Bangoura lijepo servirao loptu na vrhu šesnaesterca, a ovaj iz čiste situacije pucao preko gola.

Svoju je dominaciju Dinamo poslovično prenio i u drugi dio susreta, iako je strateg gostujuće momčadi veoma rano reagirao na slabu igru svoje ekipe te već do 45. minute u igru uveo Jeroma Rothena i Grégoryja Bourillona.

Pariška je momčad u nastavak tako krenula ipak s nešto više htijenja nego u prvom poluvremenu, no Sabljić i Vukojević su u domaćoj obrani gotovo perfektno odradili svoj posao i sve konkretnije napade gostiju uspješno anulirali. Dosta su pokušaja uputili Parižani i visokim centaršutevima s krila, no u šesnaestercu je potpuno usamljen uvijek ostajao inače raspoloženi Hoarau.

U trenucima blage dominacije francuske momčadi u 61. se minuti ponovno pojavio odlični Aleksandar Oliev, iz slobodnog udarca s 30-ak metara naciljao ravno u Laudrupa, a ovaj, premda je obranio prvi udarac, loptu odbio ravno na noge Ognjenu Vukojeviću, koji iz ponešto sumnjive situacije nije imao težak posao loptu rutinski poslati iza njegovih leđa.

Nakon trećeg su se pogotka francuske nade tako gotovo potpuno raspršile i Dinamo je fanatičnoj publici na stadionu Valerij Lobanovski do kraja susreta prezentirao sijaset prekrasnih akcija. Do isteka 90. minute niti jedna niti druga momčad više nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti golu suparnika, a Dinamo se prvenstveno odličnom igrom i visokom pobjedom prometnuo u sasvim legitimnog kandidata za put u Istanbul i finale Kupa Uefa 20. svibnja.

Kup UEFA - Završnica

četvrtfinale

Šahtar2:0Marseille
PSG0:0Dynamo Kijev
Hamburger SV3:1Manchester City
Werder Bremen3:1Udinese
Dynamo Kijev3:0PSG
Manchester City2:1Hamburger SV
Udinese3:3Werder Bremen
Marseille1:2Šahtar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!