Nogomet

Spektakl u Hamburgu, majstorija Diega

Petar Plevnik • četvrtak, 09.04.2009.
Spektakl u Hamburgu, majstorija Diega
Foto: EPA

Najviše razloga za zadovoljstvo nakon prvih susreta četvrtfinala Kupa Uefe imaju Nijemci. Werder je s 3:1 u Bremenu bio bolji od Udinesea, dok je HSV u odličnom susretu u Hamburgu istim rezultatom svladao Manchester City. Bez pogodaka završio je susret PSG-a i Dinamo Kijeva...

Ono što su ponudili HSV i Manchester City večeras u Hamburgu ne bi se postidilo ni četvrtfinale Lige prvaka. Gledatelji na rasprodanoj Nordbank Areni nisu se ni smjestili, a gosti su poveli. Igrala se 36 sekunda susreta kada je Ireland dugom loptom na rubu 16-erca pronašao Robinha, Brazilac navukao na sebe trojicu igrača i vratio povratnu loptu za natrčalog Irelanda, koji iz trka pogađa bliži kut Rostova gola.

Rani pogodak Citya nije djelovao nimalo šokantno na HSV, koji već u trećoj minuti preko Petrića ima prigodu za izjednačenje, no Mladenov pokušaj glavom s pet metara sjajno brani Given, kao i još bolju prigodu Gravgaarda u osmoj minuti.

Minutu kasnije ni sjajni Irac na golu gostiju nije mogao spriječiti izjednačenje HSV-a, nakon što Mathijsen nadvisuje obranu gostiju te glavom zabija na ubačaj Trochowskog iz kuta.

Nakon atomskih početnih deset minuta susret se primirio, iako je HSV iz minute u minutu preuzimao inicijativu. Najbolju prigodu dovesti domaćine u vodstvo sredinom prvog dijela imao je Pitroipa, no njegov pokušaj loba završava na vratnici, a sigurno vodstvo HSV-a još jednom odličnom intervencijom na udarac Trochowskog u 44. minuti spriječio je Given.

Pitanje je kako bi se susret završio da Richards u svom 16-ercu u 63. minuti nije bespotrebno igrao rukom i omogućio Trochowskom da iz 11-erca dovede domaćine u vodstvo, a veznjak domaćina sjajnu je partiju u 79. minuti okrunio asistencijom za pogodak Guerrera, koji je osam minuta ranije zamijenio Ivicu Olića i postavio konačnih 3:1.


Lošim nastupima u nacionalnim prvenstvima Werder i Udinese doveli su se u situaciju da im je jedino osvajanje Kupa Uefe prigoda za nastup u Europi sljedeće sezone. Ako je suditi prema susretu u Bremenu, veće izglede za to ima Werder. Domaćini su na odmor otišli s minimalnim vodstvom i to zahvaljujući pogotku Diega iz 34. minute, a ukoliko ispadnu gosti će još dugo žaliti za prigodama Quagliarelle, koji je u nastavku susreta dva puta bezuspješno izlazio sam pred Wiesea.

Promašaji Udinesea kažnjeni su u razmaku od samo dvije minute kada najprije Diego majstorskim pogokom u 67. minuti zabija za 2:0, da bi u 69. minuti Boenisch sjajnom loptom u prigodu izbacio Almeidu, a Portugalac povisio na 3:0. Nadu Talijanima da ipak mogu nešto učiniti u uzvratu pružio je Quagliarella pogotkom u 87. minuti za konačnih 3:1. Jurica Vranješ proveo je svih 90 minuta na klupi Werdera.


Jedini susret bez golova odigran je u Parizu, gdje je na Parku Prinčeva gostovao Dinamo Kijev. U susretu koji je protekao bez pravih uzbuđenja vrijedi tek izdvojiti da je svih 90 minuta u dresu ukrajinske momčadi odigrao Ognjen Vukojević.

Kup UEFA - Završnica

četvrtfinale

Šahtar2:0Marseille
PSG0:0Dynamo Kijev
Hamburger SV3:1Manchester City
Werder Bremen3:1Udinese
Dynamo Kijev3:0PSG
Manchester City2:1Hamburger SV
Udinese3:3Werder Bremen
Marseille1:2Šahtar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!