Kup UEFA - Završnica, četvrtfinale, 16.04.2009, 20:45 h
Udinese
Udinese 3:3 Werder Bremen
Werder Bremen

Video: Werder remijem osigurao prolaz

Antonija Pavlić • četvrtak, 16.04.2009.
Video: Werder remijem osigurao prolaz
Foto: EPA

Odličnu uzvratnu utakmicu odigrali su još jednom Udinese i Werder u novoj fantastično produktivnoj večeri Kupa UEFA. Premda je Udinese imao odličnu priliku izboriti i izravan prolaz, budući da je već u prvom dijelu vratio rezultat na početak, spas je Werderu u drugom dijelu donio prvenstveno Diego, koji je kao i u Njemačkoj na Friuliju pokazao svu raskoš svog talenta i dvama pogocima osigurao svojoj momčadi polufinale..

Rezultatski deficit od dva pogotka donesen iz Njemačke prije tjedan dana odlično je Udinese krenuo smanjivati od prve minute na svom terenu u Friuliju, napavši zadnju liniju Werdera i agresivno pokazavši da su iznimno opasni na svom terenu.

Pogodak koji je visio u zraku od početka susreta postigao je tako napokon u 15. minuti Gökhan Inler, naciljavši iz slobodnog udarca s 20-ak metara sam desni gornji kut gostujućih vrata i donijevši tako Udineseu toliko željeni rani pogodak.

Nijemci su nakon toga, razumnjivo, krenuli malo odlučnije prema vratima Udinesea, te je tako u 28. minuti Diego sjajno iskoristio pogrešku Cristiána Zapatea, ušao u šesnaesterac, majstorskom fintom izbacio iz igre jednog braniča Udinesea i još ljepše pronašao mrežu domaćina za postavljanje rezultata na semaforu na 1:1.

Sjajnu igru talijanske momčadi nije ipak uspio pokolebati niti taj izjednačujući pogodak, te je Fabio Qualierala u deset narednih minuta postigao nova dva pogotka - svoj sedmi i osmi u devet susreta Kupa UEFA - prvo realiziravši dubinsko proigravanje prebacivši vratara, a potom i prsima primivši ubacivanje Zapatea i neobranjivo pronašavši desni kut gola Tima Wisea.

Drugo poluvrijeme nije ponudilo toliko atraktivnu igru kao prvo; Udinese nije uspio još jednom rano postići pogodak, a to su sjajno iskoristili igrači Werdera da bi ozbiljnije pritisnuli i stvorili nekoliko solidnih prilika. Definitivno najbolji igrač susreta, brazilski playmaker Diego, još se jednom našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i glavom popravio udarac Pizzara koji je plesao po samoj crti gola.

Konačno vraćanje u igru i sprječavanje bilo kakvog iznenađenja donio je Werderu u 73. minuti Claudio Pizzaro, koji se u strijelce mogao upisati i u prethodnoj akciji, kada je njegov pokušaj spriječila vratnica. Udinese je do kraja 90. još nekoliko puta zaprijetio iz slobodnih udaraca, ali mreže se na Friuliju više nisu zatresle.

Kup UEFA - Završnica

četvrtfinale

Šahtar2:0Marseille
PSG0:0Dynamo Kijev
Hamburger SV3:1Manchester City
Werder Bremen3:1Udinese
Dynamo Kijev3:0PSG
Manchester City2:1Hamburger SV
Udinese3:3Werder Bremen
Marseille1:2Šahtar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!