Nogomet

Bilić: "Bjelorusi teži od Engleza"

Ivana Strahija • subota, 05.09.2009.
Bilić: "Bjelorusi teži od Engleza"
Foto: Kristijan Komarica

Slaven Bilić nije bio baš zadovoljan igrom, kazao je kako su njegovi nogometaši srljali, raširili se i rastrgali, te time Bjelorusima omogućili da igraju.

Kako je Bjelorusija ozbiljan protivnik Slaven Bilić upozoravao je prije susreta: "U Bjelorusiji je to izgledalo lako, ali zato jer smo mi bili fantastični. Naglašavao sam da je subotnji susret vjerojatno teži od onog u srijedu, sad smo se u to i uvjerili", rekao je Bilić za HTV.

Svojim igračima Bilić je spočitao: "Bjelorusi su bili strpljivi, čekali su nas, a mi smo u prvom dijelu srljali, preskakali predzadnji pass, rastrgali se i raširili, pa su nas Bjelorusi mučili."

Ono čime je zadovoljan jest drugi dio, do isključenja: "Statistika govori da smo imali jedan udarac u okvir gola, ali u drugom smo dijelu stvorili sijaset prilika, i tim sam dijelom najzadovoljniji."

Kako je Niko zamijenio Luku? "Niko je bio izvanredan i trkački i kreativno, pokrivao je ogromni dio prostora. Svakako bi bilo lakše da je Luka bio s nama, no kad se dobije ovakva utakmica, onda treba prvenstveno pohvaliti obranu, karakter, snagu, volju i želju."

Isključenje Ćorluke bit će težak udarac: "Imali smo posebne varijante s njime za Englesku, sad ćemo morati bez toga. On je iznimno snažan, mnogo znači momčadi, morat ćemo smisliti nešto novo da nadomjestimo njegov izostanak na Wembleyu", zaključio je hrvatski izbornik.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!