Nogomet

Kranjčar: "Nedostajao nam je Luka"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • nedjelja, 06.09.2009.
Kranjčar: "Nedostajao nam je Luka"
Foto: Davor Sajko

Pokunjena lica iz svlačionice hrvatske reprezentacije izašao je Vedran Ćorluka, tragičar utakmice s Bjelorusijom koja je, srećom, ipak okončana s tri boda na hrvatskom kontu…

Ćorluka je s dvije ne pretjerano pametne reakcije zaradio dva žuta kartona – zbog toga će propustiti dvoboj na Wembleyju, ali zbog toga je Hrvatska umalo ostala i bez bodova protiv Bjelorusije. Čarli je bio samokritičan nakon utakmice:

”Stvarno mi je žao zbog ovog što se dogodilo, ispričavam se svim suigračima, izborniku i navijačima. Dogodio se nesporazum između Runje i mene, dobio sam drugi žuti karton i tako ostavio momčad na cjedilu. Hvala Runji što me spasio sjajnim obranama. Jako mi je žao što neću igrati na Wembleyju, bit ću navijač zajedno s Lukom i nadam se da ćemo izvući povoljan rezultat.”

Kako je uopće došlo do takve situacije s odugovlačenjem? ”Nisam znao da li da vratim Runji ili nekome drugom, pa me opet zvao Runje, sve se brzo dogodilo, očekivao sam da će me sudac upozoriti jer nisam zadržavao igru, čisto je došlo do nesporazuma s golmanom. On je tako procijenio, nemam nikakav prigovor. Treba zaboraviti na to, nema priče je li trebao ili nije.”

Prije dvije godine Ćorluka je izjavio da su Englezi kažnjeni za bahatost, sada je ipak malo oprezniji u najavama: ”Ne trebamo ulaziti u nikakve polemike s Englezima, jednostavno trebamo biti koncentrirani i igrati svoju igru. Danas nismo igrali najbolje, no možda je to čak i bolje, da u Englesku odemo u malo tmurnijem raspoloženju. Možda nas i oni malo podcijene, iako je neupitno da imaju sjajnu reprezentaciju. ”

Niko Kranjčar dobro je odradio nezahvalnu ulogu mijenjanja Luke Modrića: ”Tri boda su jedino bitno u današnjem danu. Svjesni smo da nismo odigrali na razini. Mislim da smo bili bolja momčad i do isključenja nisu imali opasnije situacije. Mi nismo bili onoliko konkretni i dobri koliko smo željeli biti, ali ponavljam, najvažnija je pobjeda.”

Kako Niko objašnjava lošiju predstavu Hrvatske u Zagrebu u usporedbi s Minskom? ”U odnosu na tu utakmicu nedostajao nam je Luka. Svjesni smo da se u ovim kvalifikacijama više puta pokazalo da kada nam netko nedostaje je to potpuno druga reprezentacija. Jedino smo u Minsku bili kompletni i to nam je bila najbolja predstava. ”

Na redu je Wembley: ”U srijedu ćemo se boriti koliko možemo. Bjelorusi su jako dobra i pametna momčad, oni mogu iznenaditi Ukrajinu, a mi na Wembley idemo rasterećeni. Nitko ne može očekivati i računati da će tamo pobijediti, ali sve je moguće.”

Hrvatska će u lov na bod(ove) bez dvojice važnih prvotimaca: ”Nema Ćorluke ni Luke što je veliki hendikep, mi nemamo takvu širinu kao Francuzi ili Talijani, a i oni ne mogu igrati isto kada im netko fali. Nećemo se predati, to je velika pozornica i svatko će dati sve od sebe. Veselimo se jer smo napravili ono što se od nas očekivalo, uz veliku pomoć Runje koji je dva-tri puta spasio gol. Idemo u London sa situacijom da ne moramo tamo pobijediti. ”

Prije dvije godine situaciju je ipak bila potpuno drugačija: ” Nije to bila slična situacija, tada smo u Makedoniji igrali u blatu i u poluvremenu smo znali da smo se kvalificirali i na Wembley smo išli rasterećeni i – kompletni. Vjerujem da možemo doći do boda ili tri boda, treba se odmoriti i ispraviti pogreške koje smo danas radili.”

Niko iz Premiershipa dobro poznaje engleske zvijezde, što možemo očekivati?”Pa cijeli svijet ih poznaje”, našalio se Kranjčar, i dodao: ”Njima ta tri boda matematički osiguravaju SP i sigurno da žele pred svojim navijačima to proslaviti. Lako neće biti, oni će biti maksimalno motivirani, ali mi razmišljamo samo o sebi.”

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!