Košarka

Cibona osjetila zabočke zube

Goran Markuš • subota, 27.03.2010.
Cibona osjetila zabočke zube
Foto: Kristijan Komarica

Nakon šokantnih 14 poena zaostatka u prvoj četvrtini i - 5 na poluvremena Cibosi su uspjeli preokrenuti situaciji u svoju korist i s 18 poena prednosti neočekivano teško dolaze do drugog slavlja u Ligi za prvaka...

Ispred prepunih tribina u Bedekovčini Zabočani su pokazali zube, no čak i ovako okrnjena Cibona uspjela se vratiti nakon klimavog prvog poluvremena i mirnim nastavkom s 18 poena razlike osigurali su drugo ovosezonsko slavlje u Ligi za prvaka.

Vrlo oštro domaćin je ušao u sam susret i nakon tri brze izmjene vodstva Zabok preuzima inicijativu i bježi na neočekivanih pet poena prednosti koje uspijevaju održati sve do zadnjih minuta četvrtine samo da bi nekoliko velikih obrambenih propusta Cibosa mudro iskoristili i potpuno neočekivano na prvi odmor odlaze s 14 poena prednosti.

Vezane vijesti

Ništa ugodnije za goste nije počela niti druga četvrtina u kojoj je domaćin čvrstom obranom Cibonu držao na deset poena zaostatka sve dok se Sami Udrihu (17 poena, 3 skoka) i ponekom bljesku zagrebačkih centara nije pridružio Jamont Gordon (30 poena) koji do kraja poluvremena praktički sam svoju momčad vraća na tek pet poena zaostatka.

Po povratku na teren kombinacijom lijepih proigravanja svojih visokih suigrača i uz nekoliko preciznih šuteva Gordon Ciboni vraća rezultatsku inicijativu i uoči posljednje četvrtine gosti odlaze na mirnih 13 poena razlike. Iako su puno ozbiljnije krenuli i u završnih deset minuta igre umorni domaćin uspio je zadržati kakav-takav priključak i susret privode kraju s još uvijek sasvim "pristojnih" 18 poena zaostatka.

Uz daleko najefikasnijeg Gordona sjajan posao odradio je i Udrih, no nakon nezgodne, no na prvi pogled ipak manje ozlijede ramena bio je prisiljen preostalih desetak minuta susreta "odraditi" na klupi. Kod domaćina daleko najkorisnijim pokazao se Veljko Budimir koji je uz visokih 22 poena upisao i pet skokova. Još jednu odličnu partiju pružao je i Ivan Tomeljak (9 poena, 5 asistencija), a solidnih devet poena i pet skokova izborio je i Ante Krapić.

A-1 liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Cedevita100:64Vrijednosnice Osijek
Zabok66:84Cibona
Slavonski Brod77:81Zadar
Zagreb92:86Trogir
1Cibona 122+264
2Zadar 122+192
3Cedevita 113+205
4Zagreb 95+75
5Zabok 59-112
6Slavonski Brod 410-199
7Trogir 212-198
8Vrijednosnice Osijek 113-227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!