Košarka

Dobar otpor Trogira u Trnskom

Branimir Korać • nedjelja, 28.03.2010.
Dobar otpor Trogira u Trnskom
Foto: Kristijan Komarica

Prva dva kola košarkašima Trogira donijela su teška gostovanja kod Cibone i Zagreba, no debitanti u Ligi za prvaka pokazali su kako nisu slučajno ovdje i unatoč dva poraza pružili su pristojan otpor...

Trogirani su u Trnsko doputovali kako bi pokazali da se mogu nositi s NLB ligašima. U prvom kolu su to uspijevali protiv Cibone punih 20 minuta, a u drugom kolu protiv Zagreba su to produžili na svih 40 minuta. U dobrom susretu Zagreb je na kraju ipak bio bolji, a ali s nevelikih 92:86.

Zagreb je dobro odskautirao napadački dio igre Trogirana pa je tako njihov najbolji igrač Toni Bizaca u prvoj četvrtini bio posve zatvoren sa samo jednim upućenim šutom i promašajem. S druge strane bio je vrlo efikasan s tri trice Vladimir Krstić i Zagreb je nakon prvih deset minuta vodio 22:18.

Na drugoj strani je odličnu utakmicu igrao Luka Drezga, bivši igrač Zagreba, koji je poput Krstića trpao trice i održavao Trogir u rezultatskom egalu pa je tako u 13. minuti bilo malih 26:25 za Zagreb. Sredinom druge četvrtine Zagreb se ipak uspio odmaknuti, s dvije trice Andreja Štimca napravili su razliku i pobjegli na dvoznamenkastu prednost.

Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Zagreba 51:37, a iz tog razdoblja igre svakako treba istaknuti nadahnutu predstavu Luke Drezge koji je već bio ubacio 17 poena.

Očekivalo se kako će Zagreb u drugom poluvremenu brzo slomiti otpor Trogirana, no to se nije dogodilo. Gosti su pokazali kako dobra igra iz dobrog dijela meča u Domu Dražena Petrovića iz prvog kola nije slučajnost te su bili u igri i najvećim dijelom drugog poluvremena.

Drezgi se djelomično pridružio Bizaca te značajno Poščić te su gosti konstantno držali Zagrebaše na rubu dvoznamenkaste prednosti, ali se i spuštali sve do dva poena minusa koliko je bilo pred kraj treće četvrtine.

Izgubljene lopte bile su najveći neprijatelj Trogirana i glavni razlog što nisu mogli u potpunosti uhvatiti priključak s domaćinom.

Sredinom treće dionice Trogirani su nanizali nekoliko neuspješnih napada, Poščić, Drezga i Bizaca nisu ih iskoristili, a Krstić i Luka Žorić su to kaznili i Zagreb je otišao na 90:78 te stigao pred vrata pobjede.

Do kraja susreta Trogirani su dodatno smanjili zaostatak i izgubili s pristojnih 92:86.

Najbolji u redovima Zagreba bili su Pankracije Barać s 19 poena i pet asistencija te Vladimir Krstić sa 17 poena (pet trica) i sedam asistencija. Kod Trogira Luka Drezga je ubacio 25 poena (pet trica) uz pet skokova dok je Matija Poščić dodao 16 poena i osam skokova.

A-1 liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Cedevita100:64Vrijednosnice Osijek
Zabok66:84Cibona
Slavonski Brod77:81Zadar
Zagreb92:86Trogir
1Cibona 122+264
2Zadar 122+192
3Cedevita 113+205
4Zagreb 95+75
5Zabok 59-112
6Slavonski Brod 410-199
7Trogir 212-198
8Vrijednosnice Osijek 113-227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!