Košarka

Perasović: "Ostaje nam žal"

Ivor Krapac • srijeda, 05.05.2010.
Perasović: "Ostaje nam žal"
Foto: Kristijan Komarica

Iako je njegova momčad slavila, Velimir Perasović se nakon pobjede nad Cedevitom osvrnuo i na lošiji dio priče za Cibonu, propuštenu šansu za pobjedu s +15 ili više, što bi Cibose dodatno približilo drugom mjestu uoči doigravanja. S druge strane, Aco Petrović već je bacio i pogled unaprijed, prema potencijalnoj polufinalnoj seriji s istim protivnikom...

S obzirom da je Cibona početkom posljednje četvrtine imala prednost od 25 razlike, razumljivo je što Velimir Perasović nije bio potpuno zadovoljan ostvarenim u utakmici nakon koje su ipak napravili važan korak u borbi za drugu poziciju, a ostali u igri i za prvu. No, prednost od 15 ili više poena ipak im je izmaknula u gustoj završnici.

"Prvi cilj nam je bio pobijediti, a drugi, ako možemo, prestići tih 15 razlike, ostaje nam žal što nismo ostvarili oba cilja. No, ipak kontroliramo stvari, sada moramo dobiti sve do kraja da bismo osigurali drugo mjesto", osvrnuo se Peras nakon susreta.

Vezane vijesti

"Evidentno je da su brzi prekršaji Tomasa poremetili našu igru, pogotovo što nismo imali Vukušića koji nam je tu mogao biti od koristi. Još se i Udrih loše osjećao, bilo je dosta problema", dodao je trener Cibosa o Tomasovim problemima s osobnima i Vukušićevoj ozljedi gležnja zbog koje ga i dalje nema: "Na kraju smo fizički pali možda i zato jer nismo mogli mijenjati puno, nije bilo dovoljno snage".

Tehnička pogreška dosuđena Marku Tomasu u završnici prve četvrtine dosta je poremetila Cibose: "Naravno da je to utjecalo, u dvije ključne utakmice prvenstva smo već osjetili neke loše stvari sa sucima i pojavio se strah od toga - možda sam subjektivan, možda griješim, ali takav je moj dojam. Kada smo imali Tomasa na terenu rezultat je rastao, kraj njega nije lako dati koš, ne prolazi ga se lagano, nervoza je proizašla iz onoga što mu se dogodilo".

Aco Petrović istaknuo je da za pariranje Cibosima nije dovoljno igrati dobro tek na mahove: "Nije nikakva tajna da trebate biti fokusirani svih 40 minuta kada igrate protiv Cibone, a nama je to nedostajalo. Imali smo puno problema u zadnjih nekoliko dana, pogodila nas je ozljeda Žižića, a sve to ostavilo je traga. Imali smo crne minute, primjerice, kada smo mogli početi razmišljati i o pobjedi nakon vraćanja na 46:46 dogodio nam se ishitreni šut i nekoliko izgubljenih lopti".

"Kada smo smanjili u zadnjoj četvrtini ponovno smo počeli razmišljati o pobjedi, da se nije dogodila jedna kriva zamjena mjesta u obrani kada su se Baždarić i Opačak krivo rasporedili po kutovima, moglo je biti i bolje od nas", dodao je trener Cedevite, usmjerivši pozornost na mogući novi ogled s Cibosima u polufinalu: "Očekujem drugačije izdanje playeva, hoću li to dobiti od Andersona, ne znam - no, moramo probijati agresivnost Cibone, moramo biti spremni raditi to svih 40 minuta, a ne u kratkim razdobljima kao ovog puta".

A-1 liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

11. kolo

Zabok84:97Zagreb
Trogir80:89Slavonski Brod
Cibona91:79Cedevita
Zadar80:52Vrijednosnice Osijek
1Cibona 122+264
2Zadar 122+192
3Cedevita 113+205
4Zagreb 95+75
5Zabok 59-112
6Slavonski Brod 410-199
7Trogir 212-198
8Vrijednosnice Osijek 113-227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • domba5705.05.2010. u 21:55
    Predobra utakmica, sve je bilo odlično samo je falilo publike
    domba57