Liga prvaka, kvalifikacije, 4. pretkolo, 17.08.2010.
Young Boys 3:2 Tottenham
Tottenham

Video: Young Boysi "ispustili" Tottenham

Ante Zovko • utorak, 17.08.2010.
Video: Young Boysi "ispustili" Tottenham
Foto: EPA

Švicarski Young Boys u doigravanju Lige prvaka pokazao se kao vrlo neugodan protivnik za favorizirani Tottenham. Iako je 3:2 iznimno dobar rezultat za domaće, razvoj događaja u prvom dijelu sugerirao je katastrofu neraspoloženih Spursa. Engleska momčad, u kojoj su večeras igrali Modrić, Ćorluka i Kranjčar, ipak može kući pjevajući jer rezultat obećava pozitivan uzvrat na White Hart Laneu.

U ekipi Tottenhama utakmicu su počeli Luka Modrić i Vedran Ćorluka, dok je Niko Kranjčar svoju priliku čekao s klupe. Modrić je opet pokazao znakove umora pa je nakon lošeg prvog dijela svoje mjesto na terenu prepustio Kranjčaru.

Početak susreta obilježile su nesigurne izvedbe obiju obrana. Senad Lulić već je u drugoj minuti pogodio vratnicu s vrha kaznenog prostora, a već dvije minute kasnije iskoristio je nesigurnost engleske obrane i nakon odbijanja lopte poslao je pokraj nemoćnog Gomesa. S druge strane uzvratio je Dos Santos sjajnim prodorom pokraj pasivnih Švicaraca, ali se ispred njega ukazao vratar Wölfli.

Nakon manjeg pada ritma, u 13. minuti Tottenhamovi veznjaci su se spetljali na sredini, a Palacios gubi loptu koja dolazi do Bienvenua, koji se u trku otresao Dawsona i plasirao drugu loptu u englesku mrežu. Švicarci su nakon toga "sakrili loptu", dok su Spursi bili potpuno nemoćni. Nastavilo se tako do 29. minute, kad je Tottenhamu zaprijetila prava katastrofa - Constanzo je poslao dubinsku loptu s desne strane, a nadovezao se Hochstrasser, iskoristio slabo pokrivanje braničâ i zakucao za 3:0.

Kad već nisu mogli praktički ništa napraviti iz igre, nogometaši iz Londona vratili su nadu iz prekida. U 42. Bale je nabacio iz kornera, a Bassong je nadskočio dvojicu čuvara i smanjio na 3:1. Gosti su se u samoj završnici poluvremena mogli potpuno vratiti nakon kontre Huddlestonea i Balea, ali Defoeov neprecizni udarac glavom zaključuje sjajnih 45 minuta.

Domaći su očito bili zadovoljni rezultatom pa su u nastavku prepustili inicijativu Tottenhamu, u kojem je Kranjčar zamijenio indisponiranog Modrića. Ipak, Redknappova momčad ni u takvim okolnostima nije uspjela složiti stopostotnu akciju. Prijetnje su obično dolazile s Baleove strane, ali njegove lopte u mrežu nisu mogli spremiti ni Defoe ni Pavljučenko.

A u 68. minuti i četvrta se lopta umalo zakotrljala iza Gomesa. Bienvenu dobro skače ispred gola, a lopta odlazi malo iznad prečke. Desetak minuta kasnije domaći su munjevitom kontrom propustili ponajbolju priliku u nastavku, ali nakon što je sve savršeno odrađeno, preko gola je zapucao Schneuwly. Večeras katastrofalna obrana Tottenhama opet je "zakuhala" dvije minute poslije, kad je Palacios povratnom loptom umalo prouzročio još veći minus za svoju momčad.

U 83. šok za Young Boyse - Ćorluka je s desne strane dodao Keaneu, a ovaj uposlio Pavljučenka, koji snažnim udarcem u gornji kut smanjuje na 3:2. Nakon brojnih turbulencija obje su momčadi odlučile čuvati rezultat, što im je na kraju i uspjelo.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Zenit1:0Auxerre
Rosenborg2:1København
Sparta Prag0:2Žilina
Young Boys3:2Tottenham
Dynamo Kijev1:1Ajax
Werder Bremen3:1Sampdoria
Basel1:0Šerif Tiraspol
Salzburg2:3Hapoel Tel-Aviv
Partizan2:2Anderlecht
Braga1:0Sevilla
Anderlecht4:5 **Partizan
Hapoel Tel-Aviv1:1Salzburg
Sampdoria3:2 *Werder Bremen
Sevilla3:4Braga
Šerif Tiraspol0:3Basel
Ajax2:1Dynamo Kijev
Auxerre2:0Zenit
Tottenham4:0Young Boys
Žilina1:0Sparta Prag
København1:0Rosenborg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.08.2010. u 03:06
    Vidi se balkanski štih u tottenhamu; lako ćemo..
    Obrisan korisnik
  • Weasley18.08.2010. u 09:31
    stvarno su puno mogli (dinamo) naučiti iz te utakmice...od boysa pokupiti način na koji su ušli u utakmicu, a od spursa da se protivnik kakav god bio ne podcjenjuje...
    Weasley
  • Obrisan korisnik18.08.2010. u 09:15
    prije bih rekao da je ovo primjer dinamu da ako pokazes muda i inicijativu mozes povesti 3-0 i nagaziti puno jaceg protivnika. jer nema sanse da povjerujem da je itko u young boysima osim mozda onog kamerunca u napadu bolji od dinamovih igraca
    Obrisan korisnik
  • Weasley18.08.2010. u 08:27
    od početka sam navijao za tottenham, ali sad na kraju mi je žao young boysa...početnih 3-0 bio je dokaz dinamu da se ne smije podcijeniti protivnika...
    Weasley
  • Obrisan korisnik18.08.2010. u 07:06
    eto ga opet..dva mutavca koji prenose utakmicu , ponavljaju frazetine (zasluženo/nezsluženo) i onda 75 % komentara završava njihovim zaključkom!....dali su spursi igrali dobro ?..naravno da nisu, vidjelo se da su iscijeđeni od subote a nsiu još u pravpom natjecateljskom ritmu ! ali dali su ti young... [više na forumu]
    Obrisan korisnik