Nogomet

Kalinić ušao i zabio, Chelsea na popravni

Marin Vuković • subota, 29.01.2011.
Kalinić ušao i zabio, Chelsea na popravni
Foto: EPA

Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić na Villa Parku se u susretu četvrtog kola FA kupa upisao u strijelce, no njegov Blackburn ipak je eliminiran s uvjerljivih 3:1. Chelsea je pak na Goodison Parku bio na rubu ispadanja iz FA kupa, ali je na kraju ipak izborio replay, dok je Swansea neugodno iznenadio svoje navijače i ispao od trećeligaša.

Premda se nije našao u početnom sastavu Blackburna koji je istrčao na Villa Park, Nikola Kalinić vrlo je brzo dobio priliku izaći na teren. Prvi izbor menadžera Stevea Keana, Paragvajac Roque Santa Cruz ozlijedio se već u desetoj minuti i morao izaći iz igre.

Već u sljedećoj minuti Aston Villa je povela golom Ciarana Clarka, no sedam minuta kasnije Kalinić je opravdao ulogu džokera s klupe, svladao Brada Friedela i vratio utakmicu na početak.

Vezane vijesti

Nedugo zatim imao je Kale i priliku za drugi pogodak, no njegov pokušaj s gol crte izbacio je Robert Pires. Francuski veteran ubrzo se iskazao i s druge strane terena, deset minuta prije odmora zatresao je mrežu Paula Robinsona i donio novu prednost domaćinu.

Eventualni povratak Roversa u utakmicu onemogućio je Nathan Delfouneso pogotkom u 42. minuti utakmice za, kako se pokazalo, konačnih 3:1. Villa je zadnjih pola sata odigrala s desetoricom nakon grubog prekršaja i crvenog kartona Davida Hoiletta, no pobjeda im ni u jednom trenutku nije došla u pitanje.

Druga prilika za branitelja naslova

Chelsea je na Goodison Parku bio na 15 minuta od eliminacije, ali je pogotkom Salomona Kaloua ipak izborio ponovljenu utakmicu na Stamford Bridgeu i novu priliku za nastavak natjecanja u kojem brani titulu pobjednika iz prošle sezone.

Nakon ne pretjerano zanimljivog prvog poluvremena, koje je završeno bez pogodaka, prednost Evertonu u 62. minuti utakmice donio je Louis Saha. Francuz je iskoristio lošu procjenu Johna Terryja i nakon kornera glavom zakucao loptu u mrežu Petra Čecha.

Gosti su u 75. minuti nakon brzog protunapada ipak došli do izjednačenja. Nicolas Anelka je povukao loptu i na drugoj strani pronašao Kaloua, a ovaj tek nekoliko minuta nakon ulaska u igru preciznim udarcem pogodio donji desni kut Evertonova gola.

Do kraja utakmice i jedni i drugi mogli su osigurati put u osminu finala, no udarac Ramiresa zaustavila je vratnica, dok je s druge strane veliku pogrešku Branislava Ivanovića spasio Čech, obranom sjajnog voleja Jermaina Beckforda.

Za pravo iznenađenje pobrinuo se pak trećeligaš Leyton Orient, koji je na gostovanju kod četvrtoplasirane momčadi Championshipa i jednog od glavnih kandidata za ulazak u Premier ligu sljedeće sezone izborio pobjedu od 2:1.

Goste je u vodstvo doveo Jimmy Smith u 35. minuti, a potom je inicijativu preuzeo Swansea i u zadnjoj minuti prvoga dijela golom Van der Guna došao do izjednačenja. U posve jednosmjernom drugom poluvremenu iznenađujući pobjednički pogodak Leytona dvije minute prije kraja postigao je domaći igrač Alan Tate, svladavši vlastitog vratara.

FA kup

4. kolo

Everton1:1Chelsea
Swansea City1:2Leyton Orient
Aston Villa3:1Blackburn
Birmingham City3:2Coventry City
Bolton0:0Wigan
Burnley3:1Burton
Sheffield Wednesday4:1Hereford United
Stevenage1:2Reading
Torquay United0:1Crawley Town
Watford0:1Brighton & Hove
Southampton1:2Manchester United
Arsenal2:1Huddersfield Town
Wolverhampton0:1Stoke City
Notts County1:1Manchester City
West Ham 3:2Nottingham Forest
Fulham4:0Tottenham
Wigan0:1Bolton
Chelsea4:5 **Everton
Manchester City5:0Notts County

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • aco07829.01.2011. u 17:54
    kalou majstore!!!!
    aco078
  • Obrisan korisnik29.01.2011. u 17:35
    bravo kale,samo ti zabijaj!
    Obrisan korisnik