FA kup, 4. kolo, 29.01.2011, 18:15 h
Southampton
Southampton 1:2 Manchester United
Manchester United

Video: Preokret Uniteda u Southamptonu

Marin Vuković • subota, 29.01.2011.
Video: Preokret Uniteda u Southamptonu
Foto: EPA

Nogometaši Manchester Uniteda i u četvrtom kolu FA kupa u Southamptonu ponovno su bili prisiljeni hvatati zaostatak, a plasman u osminu finala izborili su pobjedom od 2:1 uz pogotke Michaela Owena i Javiera Hernandeza.

Trideset i pet godina nakon finalne utakmice FA kupa u kojoj je Southampton svladao Manchester United i ostvario jedan od najvećih uspjeha u klupskoj povijesti, ista su se dva kluba susreli u četvrtom kolu ovosezonskog izdanja istoga natjecanja.

Manchester United ove sezone ne igra dobro u gostima čak ni u punom sastavu, pa ne čudi da je znatno oslabljena jedanaestorka koju je Alex Ferguson poslao na travnjak imala puno problema s nadahnutim domaćinom.

Crveni vragovi dobro su otvorili utakmicu i u početnih 15 minuta stvorili dvije dobre prilike, obje za Michaela Owena, no bez željenog rezultata. Nakon početne inicijative United je, međutim, nestao s travnjaka.

Domaćin je preuzeo inicijativu i krajem prvog poluvremena posve zasluženo došao do vodstva od 1:0, loptu je iza leđa Andersa Lindegaarda - koji je večeras debitirao na vratima Uniteda - fantastičnim udarcem pod gredu poslao Richard Chaplow.

Ferguson je u nastavku utakmice presložio svoju momčad, od 60. minute u igru poslao svoje uzdanice iz prve momčadi Ryana Giggsa i Nanija, što se pokazalo punim pogotkom jer United je pet minuta kasnije došao do izjednačujućeg pogotka.

Gabriel Obertan je s desne strane ubacio upotrebljivu loptu u šesnaesterac, tamo ju je odbio netko od domaćih igrača, ali samo do Owena koji je instinktivno reagirao i glavom je proslijedio u mrežu.

Potpuni preokret dovršen je samo deset minuta kasnije, nakon grube pogreške Dicksona tridesetak metara od gola Southamptona. Do lopte je došao Giggs i preciznom loptom uposlio Hernandeza, a ovaj u padu poslao loptu pored nemoćnog vratara Bialkowskog.

FA kup

4. kolo

Everton1:1Chelsea
Swansea City1:2Leyton Orient
Aston Villa3:1Blackburn
Birmingham City3:2Coventry City
Bolton0:0Wigan
Burnley3:1Burton
Sheffield Wednesday4:1Hereford United
Stevenage1:2Reading
Torquay United0:1Crawley Town
Watford0:1Brighton & Hove
Southampton1:2Manchester United
Arsenal2:1Huddersfield Town
Wolverhampton0:1Stoke City
Notts County1:1Manchester City
West Ham 3:2Nottingham Forest
Fulham4:0Tottenham
Wigan0:1Bolton
Chelsea4:5 **Everton
Manchester City5:0Notts County

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • johnny00830.01.2011. u 15:17
    nevjerojatno je kak je alex opet pogodio u sopingu, hernandez nije normalan...
    johnny008