FA kup, 4. kolo, 19.02.2011, 13:30 h
Chelsea
Chelsea 4:5 Everton
Everton

Video: Everton izbacio Chelsea iz FA kupa

Marin Vuković • subota, 19.02.2011.
Video: Everton izbacio Chelsea iz FA kupa
Foto: EPA

Boljim izvođenjem jedanaesteraca nogometaši Evertona su na Stamford Bridgeu, u ponovljenoj utakmici četvrtog kola FA kupa, izborili pobjedu nad prošlogodišnjim pobjednikom toga natjecanja i plasirali se u osminu finala.

Ionako neuvjerljivu sezonu nogometaši Chelseaja dodatno su pokvarili ispadanjem već u četvrtom kolu FA kupa, što znači da neće imati priliku obraniti naslov osvojen prošle sezone te postati prvi klub koji je tri godine zaredom osvajao taj naslov.

Iako su veći dio utakmice bili prisiljeni braniti svoja vrata i na prolazu mogu zahvaliti promašajima Chelseajevih napadača i vrlo raspoloženom Timu Howardu, gostima treba priznati odati priznanje. Do samoga kraja vjerovali su u prolaz i na kraju ga izborili, a u osmini finala čeka ih domaći ogled s Readingom.

Jedanaesterci

Frank Lampard - 2:1
Leighton Baines - brani Čech
Didier Drogba - 3:1
Phil Jagielka - 3:2
Nicolas Anelka - brani Howard
Mikel Arteta - 3:3
Michael Essien - 4:3
Johnny Heitinga - 4:4
Ashley Cole - promašio vrata
Phil Neville - 4:5

Dvadesetak je minuta proteklo dok su obje momčadi postigle radnu temperaturu, a tada je vlastitom vrataru zaprijetio Phil Jagielka, glavom pogodio vratnicu Evertonova gola, a na odbijenu loptu natrčao je John Terry i s pet metara promašio prazna vrata.

Uslijedile su dvije prilike Florenta Maloude, iz kojih je oba puta kao uspješniji izašao danas odlični Tim Howard, a prvo je poluvrijeme zaključeno kontroverznim padom Ramiresa u kaznenom prostoru Evertona, kojeg je sudac Phil Dowd usprkos žestokom negodovanju domaćih igrača kaznio žutim kartonom zbog simuliranja.

Sličnu situaciju gledali smo i u nastavku utakmice, Everton je dobar dio vremena imao loptu u svom posjedu, no većinu konkretnih prilika bilježili su domaći nogometaši.

U 65. minuti nakon vrlo lijepe akcije Chelseaja u prilici se našao i Frank Lampard, no još se jednom istaknuo Howard i izbacio loptu u korner. Nakon udarca iz kuta pokušao je i Branislav Ivanović, a loptu je na putu do mreže nehotice blokirao Salomon Kalou.

Chelsea je pritiskao, tražio put do mreže, a potom u 90. minuti umalo izgubio utakmicu. Marouane Fellaini se našao na pravom mjestu i odbijenu loptu smjestio iza leđa Petra Čecha, no pogodak je poništen zbog zaleđa.

Utakmica je ušla u produžetke, u kojima je Chelsea i dalje bio dominantna momčad. To im se napokon i isplatilo u posljednoj minuti prvoga produžetka kada je Frank Lampard napokon iskoristio jednu od brojnih prilika domaćina i donio prednost Chelseaju.

Taj je pogodak umrtvio otpor Evertona, gosti su se naoko pomirili s porazom, a onda je u 119. minuti Leighton Baines iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora skinuo paučinu s Čechova gola i izjednačio na 1:1.

Bilo je jasno da će putnika u osminu finala odlučiti jedanaesterci, a već u prvoj seriji Baines je umalo od heroja postao tragičarem jer njegov udarac pročitao je Petr Čech. Ipak, grešku Bainesa popravio je Howard obranom možda i previše nonšalantnog udarca Nicolasa Anelke, a ključni trenutak zbio se u petoj seriji kada je loptu preko grede poslao Ashley Cole i Philu Nevilleu otvorio mogućnost da pogotkom za 5:4 odluči utakmicu.

FA kup

4. kolo

Everton1:1Chelsea
Swansea City1:2Leyton Orient
Aston Villa3:1Blackburn
Birmingham City3:2Coventry City
Bolton0:0Wigan
Burnley3:1Burton
Sheffield Wednesday4:1Hereford United
Stevenage1:2Reading
Torquay United0:1Crawley Town
Watford0:1Brighton & Hove
Southampton1:2Manchester United
Arsenal2:1Huddersfield Town
Wolverhampton0:1Stoke City
Notts County1:1Manchester City
West Ham 3:2Nottingham Forest
Fulham4:0Tottenham
Wigan0:1Bolton
Chelsea4:5 **Everton
Manchester City5:0Notts County

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.02.2011. u 09:36
    Kopenhagen bi zaista mogao biti klub koji bi zapecatio jednu veliku eru Chelsea i poslo momcad na kompletni remont od slijedece sezone.
    Obrisan korisnik
  • beaver19.02.2011. u 22:31
    slatko...hehehe
    beaver
  • Obrisan korisnik19.02.2011. u 22:06
    anelka specijalist za penale.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.02.2011. u 19:06
    jao jao... mislim da ce se vise radovat navijaci chelsea nego barcelone ako real kiksa sve ove sezone jer je onda sansa da ce se jose vratit u london...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.02.2011. u 18:58
    hahhaha nemogu rec da mi nije drago
    Obrisan korisnik