Nogomet

Džeko spasio Manchester City

Marin Vuković • nedjelja, 30.01.2011.
Džeko spasio Manchester City
Foto: EPA

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko počeo je isplaćivati rate svog 27 milijuna funti vrijednog transfera u Manchester City. Na gostovanju kod trećeligaša Notts Countyja pogotkom u završnici utakmice svojoj je momčadi izborio ponovljenu utakmicu na Eastlandsu.

Prošlosezonski prvak četvrte engleske lige Notts County stvorio je neočekivano mnogo problema najbogatijoj momčadi engleske Premier lige. Sastav kojeg s klupe vodi Paul Ince deset minuta prije kraja imao je prednost od jednog pogotka, no prvijenac Edina Džeke omogućio je Cityju popravni ispit na Eastlandsu.

Notts County se nije preplašio velikog protivnika, na prepunom Meadow Laneu igrači najstarije engleske momčadi dali su sve od sebe i malo tko im može prigovoriti na manjku truda i htijenja.

Adam Johnson out tri mjeseca

Sjajni veznjak Manchester Cityja Adam Johnson, koji danas nije bio u sastavu zbog ozljede gležnja koju je zaradio na treningu, saznao je svoju tužnu sudbinu. Roberto Mancini na engleskog reprezentativca neće moći računati u sljedeća tri mjeseca, što znači da je za Johnsona sezona manje-više završena.

Domaćin je do prednosti došao u 59. minuti utakmice, nakon kornera Neal Bishop je izbjegao pozornosti Cityjeve obrane i na prvoj vratnici glavom skrenuo loptu iza leđa Joea Harta.

Igrala se 80. minuta kada je sjajno desnom stranom prošao Micah Richards i potom ubacio oštru loptu na rub peterca, a tamo se našao Džeko i volejem je smjestio pod gredu domaćeg gola.

U posljednjih deset minuta i jedni i drugi imali su priliku za rješavanje utakmice, no ogled je završen neodlučenim rezultatom, pa će putnik u osminu finala biti odlučen nakon nove utakmice u Manchesteru.

West Ham je na Upton Parku u susretu protiv Nottingham Foresta liječio rane zbog propuštenog finala Carling kupa i zahvaljujući hat-tricku Victora Obinne uspio slaviti s tijesnih 3:2.

Obinna je već u četvrtoj minuti uz dosta sreće skrenuo udarac Noblea u mrežu gostiju, koji ipak nisu ostali šokirani ranim pogotkom.

Štoviše, pogocima Dele Adebole i Davida McGoldricka preokrenuli su rezultat, a potom je Obinna tri minute prije kraja pokušajem ubačaja svladao gostujućeg vratara i izjednačio na 2:2.

U drugom dijelu vidjeli smo tek jedan pogodak, i to s bijele točke, a siguran realizator bio je Obinna, zaokruživši time hat-trick i plasman Čekićara u osminu finala FA kupa.

Među 16 najboljih bit će i Stoke City, koji je s minimalnih 1:0 svladao Wolverhampton. Strijelac u 81. minuti bio je Robert Huth, a pobjedu gostima spasio je Thomas Sorensen obranom jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi.

FA kup

4. kolo

Everton1:1Chelsea
Swansea City1:2Leyton Orient
Aston Villa3:1Blackburn
Birmingham City3:2Coventry City
Bolton0:0Wigan
Burnley3:1Burton
Sheffield Wednesday4:1Hereford United
Stevenage1:2Reading
Torquay United0:1Crawley Town
Watford0:1Brighton & Hove
Southampton1:2Manchester United
Arsenal2:1Huddersfield Town
Wolverhampton0:1Stoke City
Notts County1:1Manchester City
West Ham 3:2Nottingham Forest
Fulham4:0Tottenham
Wigan0:1Bolton
Chelsea4:5 **Everton
Manchester City5:0Notts County

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.01.2011. u 16:23
    kako mi je žao Johnsona, ako mi je jedan igrač iz Cityja drag, to je Adam Johnson, šteta-3 mjeseca...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.01.2011. u 21:46
    Krenuo je sa zabijanjem, e sad Džeko nagazi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.01.2011. u 21:34
    bravo Edine
    Obrisan korisnik
  • cameosis30.01.2011. u 18:07
    "igrači najstarije engleske momčadi" <- prije najstarijeg kluba nego momčadi (sumnjam da notts county ima najstariju momčad u engleskoj). i nije najstariji klub, nego najstariji profesionalni klub -> najstariji klub u engleskoj (i svijetu) je sheffield fc. pozdrav.
    cameosis