FA kup, 4. kolo, 30.01.2011, 17:30 h
Fulham
Fulham 4:0 Tottenham
Tottenham

Debakl Tottenhama na Craven Cottageu

Marin Vuković • nedjelja, 30.01.2011.
Debakl Tottenhama na Craven Cottageu
Foto: EPA

Fulham je u susretu četvrtog kola FA kupa došao do svoje najveće pobjede nad gradskim rivalom, razbivši goste s White Hart Lanea s visokih 4:0. Dva jedanaesterca i crveni karton već u početnih 15 minuta usmjerili su utakmicu u korist domaćina, nakon čega Tottenhamu više nije bilo povratka.

Tottenham je odigrao jednu od najlošijih utakmica ove sezone, a posebno se to odnosi na obrambeni red koji večeras nije mogao dobiti prolaznu ocjenu. U samo nekoliko minuta Alan Hutton i Michael Dawson uspjeli su skriviti dva čista jedanaesterca, a ovaj potonji zaraditi i crveni karton te svoju momčad do kraja utakmice ostaviti na cjedilu.

Luka Modrić još je jednom počeo od prve minute i odigrao cijelu utakmicu, a Vedran Ćorluka i Niko Kranjčar i ovaj su susret odgledali s klupe za pričuve. Premda su postojale naznake da bi zbog ozljede Garetha Balea Kranjčar napokon mogao dobiti priliku, još jednom nije dobio ni minute.

Stvari su krenule nizbrdo već u 11. minuti utakmice, kada je Hutton očitim prekršajem zaustavio Clinta Dempseyja, a Danny Murphy sigurnim udarcem s bijele točke donio ranu prednost Fulhamu.

Četiri minute kasnije, situacija je od loše postala još gorom. Dawson se poigravao na rubu šesnaesterca i izgubio loptu, pa mu nije preostalo ništa nego povući Dempseyja u čistoj prilici za pogodak. Sudac Phil Dowd ponovno je pokazao na bijelu točku, a Murphy još jednom pogodio.

Bio je to kraj otpora gostiju, ali nipošto kraj pogocima u mreži Heurelha Gomesa. Nakon kornera u 23. minuti loptu je glavom skrenuo Andy Johnson, a na nju natrčao Brede Hangeland i pogodio za 3:0.

Spursima je sol na ranu u 45. minuti utrljao Moussa Dembele, prošao pored Sebastiena Bassonga kao da ga nije ni bilo te sjajnim udarcem smjestio loptu u kut Gomesova gola za visokih i posve nedostižnih 4:0.

Harry Redknapp u nastavku je pokušao s Peterom Crouchom umjesto Jermaina Defoea, no do počasnog pogotka nije uspio doći. Fulham se zadovoljio obavljenim poslom i lakoćom priveo utakmicu kraju, izborivši ogled osmine finala s pobjednikom ponovljene utakmice između Boltona i Wigana.

FA kup

4. kolo

Everton1:1Chelsea
Swansea City1:2Leyton Orient
Aston Villa3:1Blackburn
Birmingham City3:2Coventry City
Bolton0:0Wigan
Burnley3:1Burton
Sheffield Wednesday4:1Hereford United
Stevenage1:2Reading
Torquay United0:1Crawley Town
Watford0:1Brighton & Hove
Southampton1:2Manchester United
Arsenal2:1Huddersfield Town
Wolverhampton0:1Stoke City
Notts County1:1Manchester City
West Ham 3:2Nottingham Forest
Fulham4:0Tottenham
Wigan0:1Bolton
Chelsea4:5 **Everton
Manchester City5:0Notts County

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.01.2011. u 11:46
    nikad nisu ni bili veći od Fulhama!
    Obrisan korisnik
  • Hugo Chavez31.01.2011. u 06:50
    neka, sad se mogu skoncentrirati na champions league...
    Hugo Chavez
  • Obrisan korisnik31.01.2011. u 00:11
    Prije neki dan je ovaj harry "potter" izjavija da kranjcar nemoze igrat jer na toj poziciji igra bale koji je u vrhunskoj formi. dobro, bale nije igra zbog ozljede. harry, sto se dogodilo? a da ne govorin za huttona. corluka je za njega doktor nogometa. e harry, harry...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.01.2011. u 23:29
    kakav propuh u obrani...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.01.2011. u 22:46
    hutton..enough said
    Obrisan korisnik