FA kup, 4. kolo, 20.02.2011, 15:00 h
Manchester City
Manchester City 5:0 Notts County
Notts County

City petardom razbio Notts County

Marin Vuković • nedjelja, 20.02.2011.
City petardom razbio Notts County

Nogometaši Manchester Cityja u ponovljenoj utakmici četvrtog kola FA kupa nisu ostavili mjesta bilo kakvom iznenađenju, nakon remija u prvoj utakmici na svom su travnjaku pregazili Notts County s pet pogodaka.

Premda su u prvoj utakmici na Meadow Laneu poprilično namučili Manchester City i rezultatom 1:1 izvukli ponovljenu utakmicu, nogometaši Notts Countyja u ponovljenoj utakmici na Eastlandsu nisu imali izgleda.

City je s dva pogotka Patricka Vieire, te po jednim Carlosa Teveza, Edina Džeke i Micaha Richardsa slavio s uvjerljivih 5:0 i plasirao se u osminu finala gdje ga, također na Eastlandsu, čeka ogled s Aston Villom.

Tek nešto više od pola sata trećeligaš je uspijevao pružati solidan otpor neusporedivo jačoj momčadi Manchester Cityja, a iz tog razdoblja svakako treba istaknuti udarac Karla Hawleyja koji je pri rezultatu 0:0 uzdrmao vratnicu.

Nakon toga igrao je samo City i u 37. minuti preko Vieire načeo mrežu gostiju. Isti je strijelac u 58. minuti, na gotovo identičan način glavom postigao i drugi pogodak domaćina, a u samoj završnici City je posve razbio svoga protivnika.

Prvo je Tevez šest minuta prije kraja zaobišao vratara i povisio na 3:0, a potom minutu prije kraja asistirao Džeki za četvrti pogodak Cityja. Konačnih 5:0 postavio je Richards lijepim udarcem u gornji lijevi kut gostujućeg gola.

Mogla je pobjeda Cityja biti i uvjerljivija, da je Džeko u sudačkoj nadoknadi situaciju jedan na jedan zaključio pogotkom, no neobjašnjivo je od čitavog gola pogodio vratara Notts Countyja.

FA kup

4. kolo

Everton1:1Chelsea
Swansea City1:2Leyton Orient
Aston Villa3:1Blackburn
Birmingham City3:2Coventry City
Bolton0:0Wigan
Burnley3:1Burton
Sheffield Wednesday4:1Hereford United
Stevenage1:2Reading
Torquay United0:1Crawley Town
Watford0:1Brighton & Hove
Southampton1:2Manchester United
Arsenal2:1Huddersfield Town
Wolverhampton0:1Stoke City
Notts County1:1Manchester City
West Ham 3:2Nottingham Forest
Fulham4:0Tottenham
Wigan0:1Bolton
Chelsea4:5 **Everton
Manchester City5:0Notts County

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.02.2011. u 21:48
    Slazem se sa redondo :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.02.2011. u 17:26
    Zaboravili ste upisati asistenciju Džeki ,poceo je da igra kako treba , jos samo da ne fula 100% prilike, ali jos malo i ima da mu se dive ....
    Obrisan korisnik