Nogomet

Petoligaš u osmini finala

Marin Vuković • subota, 29.01.2011.
Petoligaš u osmini finala

Najveće iznenađenje popodnevnog dijela četvrtog kola FA kupa priredio je petoligaš Crawley Town, koji je izbacio Torquay i nastavio svoju avanturu u najstarijem svjetskom kup natjecanju. Birmingham je teškom mukom svladao Coventry, dok će Bolton našeg Ivana Klasnića put među 16 najboljih tražiti u ponovljenoj utakmici.

Nešto manje poznati Crveni vragovi iz Crawleyja na samom jugu Engleske i u četvrtom su kolu nastavili s iznenađenjima. Nakon što su u prethodnom kolu s 2:1 eliminirali drugoligaša Derby County, danas su na gostovanju kod Torquayja slavili s 1:0 i prvi put u svojoj povijesti izborili plasman u osminu finala FA kupa.

Jedini strijelac za goste bio je Tubbs u 39. minuti, a isti je igrač u drugom poluvremenu promašio i jedanaesterac, točnije obranio ga je vratar Scott Bevan.

Hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić oporavio se od ozljede, ali se svejedno nije našao u momčadi Boltona koja je na stadionu Reebok odigrala 0:0 s Wiganom. Klasnić je cijelu utakmicu odgledao s klupe i nije ulazio u igru.

Bez obzira na rezultat, bio je to solidan dvoboj dvaju premierligaša, a obje strane mogu žaliti za propuštenim prilikama. Putnika u osminu finala saznat ćemo tek nakon ponovljene utakmice u Wiganu.

Strijelci su bili vrlo raspoloženi u Birminghamu, gdje je finalist Carling kupa izborio pobjedu nad drugoligašem Coventryjem od 3:2, iako su nakon samo pola sata utakmice gubili s 2:0.

Pogocima Davida Bentleyja u 35., Stuarta Parnabyja u 67. i Kevina Phillipsa u 73. minuti uspjeli su preokrenuti rezultat i plasirati se među 16 najboljih.

Od iznenađenja valja još spomenuti i domaći poraz drugoligaša Watforda od prvoplasirane momčadi treće lige, Brightona. Čovjek odluke bio je Ashley Barnes, njegov udarac u 16. minuti kliznuo je kroz ruke vratara Renea Gilmartina i odsjeo u mreži za završnih 1:0.

FA kup

4. kolo

Everton1:1Chelsea
Swansea City1:2Leyton Orient
Aston Villa3:1Blackburn
Birmingham City3:2Coventry City
Bolton0:0Wigan
Burnley3:1Burton
Sheffield Wednesday4:1Hereford United
Stevenage1:2Reading
Torquay United0:1Crawley Town
Watford0:1Brighton & Hove
Southampton1:2Manchester United
Arsenal2:1Huddersfield Town
Wolverhampton0:1Stoke City
Notts County1:1Manchester City
West Ham 3:2Nottingham Forest
Fulham4:0Tottenham
Wigan0:1Bolton
Chelsea4:5 **Everton
Manchester City5:0Notts County

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!