Nogomet

"I Varaždin je mogao zasluženo pobijediti"

Sportnet • utorak, 25.10.2011.
"I Varaždin je mogao zasluženo pobijediti"
Foto: Aldo Šuran

Oba su se trenera po odigranom susretu osmine finala Hrvatskog kupa u Varaždinu složila da je iza njih teška utakmica, i da bi radije da je bila riješena bez produžetaka.

Po običaju, prvi je riječ dobio trener gostujuće momčadi Igor Pamić, koji je kazao: "Bila je to teška utakmica za nas, no pobjeda je zaslužena, a da je otišla na stranu Varaždina ne bi bila nezaslužena."

Pamić se požalio na utakmicu od 120 minuta, koja će sigurno ostaviti posljedice na njegovim igračima: "Za nas bi bilo bolje da smo utakmicu završili u 90 minuta, no zadovoljan sam pobjedom i prolaskom u sljedeći krug Kupa. Moram čestitati svojim igračima na pobjedi u teškoj utakmici. Isto tako moram čestitati igračima Varaždina na dobroj utakmici."

Ponudio je gostujući strateg i kratku prvu analizu utakmice: "Mislim da smo bolje ušli u drugo poluvrijeme, pokušali smo osvježiti momčad i iskoristiti kratku klupu Varaždina, što nam je i uspjelo i nagrađeni smo pogotkom u drugom produžetku."

Na suđenje je bilo pritužbi, no o njima Pamić nije želio govoriti: "Suđenje ne želim komentirati, ali mislim da je naš igrač, Vedran Jerković, napravio glupost i zaslužio crveni karton te svoju momčad doveo u nezgodnu situaciju, jer smo ostali bez važnog igrača u veznom redu. Nakon ovog uspjeha moramo se okrenuti nastavku prvenstva i pokušati osvježiti momčad za utakmicu s Dinamom."

Nakon Igora Pamića, svoje viđenje utakmice dao je i trener domaćih Branko Janžek: "Pobjeda gostujuće ekipe bila je zaslužena. Na mojim igračima su bile vidljive posljedice teške utakmice s Osijekom. U prvom poluvremenu Istra nas je pritisnula i nismo mogli razviti svoju standardnu igru, no u drugom dijelu susreta utakmica se otvorila i imali smo svoje šanse koje nismo iskoristili. Na našu žalost primili smo gol u drugom produžetku i nismo imali snage za povratak."

120 minuta nije bilo lako odigrati ni Varaždincima, a trener je komentirao: "Šteta što je utakmica otišla u produžetke jer smo puno izgubili, ne samo ovu utakmicu, već su nam se dodatno umorili igrači pred važnu utakmicu za vikend protiv Lučkog. Mi se u ovom trenutku moramo orijentirati na prvenstvo i tražiti prvu pobjedu."

Tome je Janžek dometnuo: "Realno, teško da bi moja momčad mogla pratiti tempo utakmica srijeda – subota, da smo prošli dalje u Kupu. Želim čestitati Istri na zasluženoj pobjedi, ali i svojim momcima koji su dali sve od sebe."

(Iz Varaždina: Tomislav Rukelj)

Hrvatski kup

osmina finala

HAŠK0:4Dinamo
Osijek2:1Radnik Legea
Varaždin0:1 *Istra 1961
Rijeka1:0Inter-Zaprešić
Zagreb2:1Split
Jaska Vinogradar2:1Slaven Belupo
Rudeš0:1Cibalia
Hajduk3:2Karlovac 1919

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.10.2011. u 01:14
    astaće zapisano da u godini u kojoj imaju 3 evropske pobjede nemaju pobjedu u prvenstvu . nevjerojatno
    Obrisan korisnik
  • mago25.10.2011. u 22:40
    koje su to gluposti o spremi i posljedicama pa ako jedanput na mjesec nebreju odigrati dvije natjecateljske utakmice tjedno onda bolje nek se ostave nogometa i igrači, a i treneri koji ih tak treniraju.
    mago