Košarka

Bartzokas: "Ovo bi mogla biti ključna pobjeda za nastavak sezone"

Igor Šestak • petak, 09.11.2012.
Bartzokas: "Ovo bi mogla biti ključna pobjeda za nastavak sezone"
Foto: EPA

Aktualni europski prvaci, košarkaši Olympiakosa, u četvrtak su upisali svoju treću pobjedu u skupini C ovogodišnje Eurolige. Na gostovanju u Milanu slavili su s 84:71, a najbolji pojedinac susreta bio je Vassilis Spanoulis. Grk je igrao toliko dobro da je u završnici utakmice zaradio ovacije talijanskih navijača, a taj je potez oduševio Spanoulisa, ali i trenera Olympiakosa, Georgiosa Bartzokasa.

Milanski Emporio Armani ugostio je u petom kolu Eurolige grčki Olympiakos, a momčadi su u tu utakmicu ušle poravnate s omjerom 2-2. Utakmica je zbog toga bila važna i jednima i drugima kako bi se približili prolasku u drugi krug, a bolju su igru prikazali Grci i zasluženo slavili s 13 poena razlike.

Grčka je momčad vodila veći dio susreta. Na poluvremenu s pet poena, u trećoj četvrtini s 12, a utakmicu je odvela u mirne vode odličnom 15:4 serijom na početku posljednje četvrtine.

Vezane vijesti

Junak Olympiakosa bio je Vassilis Spanoulis s 23 poena i devet asistencija, a njegovom igrom bili su oduševljeni i navijači Armanija te su ga minutu prije kraja utakmice s parketa ispratili gromoglasnim pljeskom. "Cijenim potez navijača Milana. To znači da im se svidjela moja predstava, a meni je vrlo važno da iz dana u dan moja igra bude sve bolja", prokomentirao je nakon utakmice Spanoulis.

O samoj utakmici Grk je rekao: "Obje su momčadi željele i trebale ovu pobjedu. Mi smo se dobro pripremili i dobro smo odigrali u oba pravca. Realizacija nam je bila odlična i mislim da su svi u momčadi odradili odličan posao."

Omar Cook za domaće je zabio 11 poena, a nakon utakmice je rekao: "Odigrali smo lošu utakmicu. I u napadu i u obrani nam je falilo energije, a tako se ne može igrati ovako važna utakmica. Ovo je težak poraz za nas jer nam je već drugi na domaćem parketu."

Zadovoljan je bio i trener aktualnih europskih prvaka, Georgios Bartzokas: "Zadovoljan sam igrom na obje strane terena. Držali smo se taktičkog plana, a posebno dobar posao smo odradili u čuvanju Langforda i Hairstona. Natjecanje je ove godine vrlo teško, a ova bi se pobjeda mogla pokazati ključnom u nastavku sezone."

Bartzokas se također osvrnuo na gestu domaćih navijača: "Drago mi je da su prepoznali sjajnu predstavu Spanoulisa i da su ga na kraju utakmici nagradili ovacijama. Zaslužio je to."

Armani u ovom susretu nije bio na potrebnoj razini i zasluženo je doživio treći ovosezonski poraz. Priznao je to nakon utakmice i domaći trener, Sergio Scariolo: "Olympiakos je pokazao zašto je prvak Europe, a Spanoulis je pokazao zašto je vjerojatno najbolji europski igrač. Odigrali su sjajnu napadačku utakmicu i nismo ih mogli zaustaviti. Prečesto smo završavali akcije u reketu, umjesto da smo dodavali loptu za otvorene šuteve. Nedostajalo nam je energije, kao da se nismo dovoljno oporavili od utakmice sa Sienom u ponedjeljak."

Hrvatski košarkaš Rok Stipčević nije igrao, a najbolji pojedinac Milana bio je Langford sa 17 poena, uz slab šut iz igre 7/14. Iduće kolo na rasporedu je idućeg tjedna, a Armani će na gostovanje kod Efesa u Istanbul. Olympiakos će također gostovati, u Španjolskoj kod Caje Laboral.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Armani Milano71:84Olympiakos
Cedevita76:69Baskonia
Anadolu Efes64:77Žalgiris
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.11.2012. u 11:27
    Spanoulis je car ! To več znamo, a dolaze ovi mladi Papanikolau i Printezis.
    Obrisan korisnik