Nogomet

Allegri: "Šteta što nismo uspjeli postići treći pogodak", Roura: "Mislim da je rezultat nezaslužen"

Maj Gašparac • četvrtak, 21.02.2013.
Allegri: "Šteta što nismo uspjeli postići treći pogodak", Roura: "Mislim da je rezultat nezaslužen"
Foto: EPA

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Milan je na svojem terenu s 2:0 svladao favoriziranu Barcelonu i s prednošću putuje na uzvrat koji će se odigrati za tri tjedna na Camp Nou. Nakon susreta svoja razmišljanja su iznijeli treneri obje ekipe...

Nakon velike pobjede njegove momčadi nad favoriziranom Barcelonom trener Milana Massimiliano Allegri nije skrivao zadovoljstvo nastupom svoje ekipe i izborenom prednosti za uzvrat.

"Pobijedili smo u važnoj utakmici protiv Barcelone, u što sam vjerovao samo ja i nitko drugi. Svi se trebaju žrtvovati i naporno raditi za pobjedu u ovakvim utakmicama. Držali smo Barcelonu izvan našeg kaznenog prostora i nisu imali niti jedan pravi udarac prema golu", izjavio je Allegri.

"Imamo dobro vodstvo, ali igranje na Camp Nou nije lagano. Možete biti u prednosti od 5:0, ali niti to nije sigurno jer Barcelona ima nevjerojatne igrače. Imamo dva pogotka prednosti i dat ćemo sve od sebe za prolazak dalje", rekao je nogometaš Milana Sulley Muntari.

"Odigrali smo sjajnu utakmicu u defenzivi. Znali smo da Barcelona voli držati loptu u posjedu, ali nikad nismo izgubili pribranost. Uzvrat će biti drugačija utakmica, pa je šteta što nismo na svojem terenu uspjeli postići treći pogodak", rekao je strateg Rossonera nakon utakmice.

"Moji igrači su vrlo dobro ograničili Messija, no moramo pokazati snagu na terenu ako želimo preživjeti na Camp Nou i plasirati se u četvrtfinale", poručio je Allegri.

Mnogo lošije raspoložen bio je pomoćni trener Barcelone Jordi Roura, pred čijom je ekipom težak zadatak u uzvratu.

"Ovo nije bila naša najbolja utakmica", rekao je Roura. "Iako smo imali problema, mislim da je rezultat nezaslužen. Milan je imao nekoliko prilika iz kojih je postigao pogotke, što nas je sada stavilo u lošu situaciju", prokomentirao je.

Strateg Barcelone je očekivao tešku utakmicu: "Već smo ranije govorili kako je teško igrati ovdje. Milan je vrlo dobro organiziran i jako se kvalitetno branio, teško nam je bilo probiti ih. Igrali su s puno igrača u obrani i istina je da nas je prvi pogodak malo šokirao", izjavio je Roura, koji se nada preokretu u uzvratu i plasmanu u četvrtfinale.

"Vjerujemo u našu momčad i dobru igru na našem stadionu. U uzvratu će biti drugačija priča i u potpunosti smatramo da možemo preokrenuti rezultat", zaključio je Roura.

Liga prvaka - završnica

osmina finala - prve utakmice

Celtic0:3Juventus
Valencia1:2PSG
Šahtar2:2Borussia D.
Real Madrid1:1Manchester United
Porto1:0Málaga
Arsenal1:3Bayern
Galatasaray1:1Schalke 04
Milan2:0Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • gerrard21.02.2013. u 21:23
    @galebrijecki da izvineš, al j**** i ti i beusan..ak ti njemu tolko vjeruješ..pa njemu je to čista ruka, a ona ruka galata-schalke nema veze s rukom(po njegovim riječima)...ma ugalvnom, sve mi je reko kad je reko da je zapata namjerno igro rukom, a lopta 2 metra od njega promjenil smjer, i on uspio... [više na forumu]
    gerrard
  • Obrisan korisnik21.02.2013. u 20:26
    Aj mi ti reci posto vidim da si strucnjak, kako da igraju kad svake druge imaju autobus ispred sebe???Kako, ako ne sa puno dodavanja?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.02.2013. u 15:56
    i zato barcelona svake godine zabije 100-tinjak golova samo u prvenstvu...a iza svakog njenog poraza nađe se hrpa genija s kritikom takvog nogometa...informacije radi, tiki taka je dala 5 prvenstava, 3 LP, dva europska i jedan svjetski naslov u ovom tisućljecu..sad pozbroji milanove i talijanske... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.02.2013. u 13:27
    Izgleda da talijanska liga i nije tako slaba kako pišu neki mudraci na ovom portalu
    Obrisan korisnik
  • JeremijaX21.02.2013. u 13:14
    O čem pričamo, lopta čovjeka pogodila u glavu
    JeremijaX